ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Pixabay

Σποραδικές καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι

Παροδικές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά σε ημιορεινά της βόρειας χώρας. Ισχυροί άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη.

Aρχικά βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα μέχρι το πρωί θα σταματήσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά με προοδευτικά το μεσημέρι και στα νησιωτικά τμήματα.

Τις πρωινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Επτάνησα, φαινόμενα που βαθμιαία από το μεσημέρι θα επεκταθούν σε περιοχές της δυτικής και νότια ηπειρωτικής χώρας και στη συνέχει σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το πρωί θα σταματήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Ανάλογα φαινόμενα είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν εκ νέου από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 και κατά περιόδους τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12-13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 9-10, στην Ήπειρο από 0 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 14, στα Επτάνησα από 4 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 13, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 8 έως 15 βαθμούς, και στην Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 6-8 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι ανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Κυριάκη 23 Αυγούστου 2026

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα δυτικά τμήματα του νομού δυτικοί με ίδιες εντάσεις.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Επτά τραυματίες λόγω έντονων βροχοπτώσεων

Ισχυρές βροχοπτώσεις στη βορειοανατολική Ισπανία προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον επτά ατόμων και εκκένωση κάμπινγκ, ενώ τοίχος κατέρρευσε στην Ρόντα ντε Μπερά, με έναν τραυματία σε πιο σοβαρή κατάσταση.
Κεραυνός στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι με μία νεκρή στη Γερμανία

Σφοδρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τη Γερμανία προκαλώντας μεγάλες ζημιές, έναν νεκρό και τραυματισμούς. Ιδιαίτερα πλήττονται περιοχές της Βάδης-Βυρτεμβέργης και Βαυαρίας, με την DWD να προειδοποιεί για νέα έντονα καιρικά φαινόμενα.