ΓΔ: 2012.51 -2.09% Τζίρος: 251.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
kairos, vroxi
Φωτο: Pixabay

Βροχέρος καιρός με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12-13 βαθμούς.

Βροχές στο Ιόνιο και στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα. Καταιγίδες και τοπικά έντονα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα δυτικά. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και το βράδυ σε ημιορεινά της βόρειας χώρας. Επικράτηση ενισχυμένων ανέμων στα πελάγη. Πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, βροχές αναμένονται στα Επτάνησα, στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, εκτός της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στην Εύβοια και ενδεχομένως στις Σποράδες. Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν στην Ήπειρο, στην Κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Δυτική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας (κυρίως κεντρικά και βόρεια), ενώ προς το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές και θα επηρεάσουν και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής-Βόρειας Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 9, στην Ήπειρο από 4 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 11, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 6 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 14, στα Επτάνησα από 7 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 11, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 14-15 βαθμούς, και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 6 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ, με προοδευτική ενίσχυση στα βόρεια πελάγη στα 6 μποφόρ και ενδεχομένως από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 και προοδευτικά 6-7 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι στα νότια πελάγη θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με εντάσεις 6-7 μποφόρ. Τη νύχτα προς Πέμπτη αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση κατά τόπους.

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 και μετά το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12-13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, κυρίως το βράδυ, με τάση να επηρεάσουν προοδευτικά και ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη κακοκαιρία στην Ήπειρο, κεραυνός χτύπησε στέγη στα Ιωάννινα

Σφοδρές βροχές και άνεμοι πλήττουν Ιωάννινα και Θεσπρωτία. Στους Αμπελόκηπους κεραυνός άνοιξε τρύπα σε πολυκατοικία, χωρίς σοβαρές ζημιές. Στην Κόνιτσα, αυτοκίνητο παγιδεύτηκε λόγω κατολίσθησης, οι επιβαίνοντες διασώθηκαν.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες πλήττουν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με νότιους ανέμους έως 8 μποφόρ και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το Σάββατο.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και από αύριο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι εξαιτίας της κακοκαιρίας στα βορειοανατολικά

Δύο άτομα αγνοούνται εξαιτίας της κακοκαιρίας στη βορειοανατολική Ιταλία, μετά από μερική κατάρρευση κτηρίου στο Μπρατσάνο λόγω πλημμυρών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται υπό δύσκολες συνθήκες.