ΓΔ: 1435.81 0.86% Τζίρος: 61.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Με γενικά αίθριο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα ξεκινάει ο Αύγουστος

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός ενώ από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Γενικά αίθριο καιρό θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως τις πρωινές ώρες.

Στη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Θράκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βόρεια και την ανατολική χώρα και θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρους όμβρους στα ανατολικά και νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς τη Θράκη. Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα φθάσει από 19 έως 35 βαθμούς.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο με λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Από 19 έως 37 και τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα.

Στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με πρόσκαιρους όμβρους.
Στην υπόλοιπη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα φθάσει από 21 έως 36 και τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριο καιρό θα έχουν οι Κυκλάδες και η Κρήτη και η θερμοκρασία θα φθάσει από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου. Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ οι άνεμοι.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία να φθάνει από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ θα κινηθούν οι άνεμοι.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Εύβοια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα κυρίως στα βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ θα κινηθούν οι άνεμοι με τη θερμοκρασία να φθάνει από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός ενώ από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα φθάσει από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριο καιρό θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως τις πρωινές ώρες. Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα φθάσει από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλές τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας.