ΓΔ: 1435.81 0.86% Τζίρος: 61.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
KAYSONAS, ZESTI, KALOKAIRI, VOULI
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και σήμερα η θερμοκρασία

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και η θερμοκρασία θα φθάσει από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από τις προμεσημβρινές ώρες αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βoρειοανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς ενώ στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη και από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ. Μεταβλητοί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ θα είναι οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα φθάσει από 19 έως 38 βαθμούς. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Στα νησιά του Ιονίου, την ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς. Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα φθάσει από 19 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο και από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι βορειοανατολικοί έως 5 θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα φθάσει από 21 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη σήμερα αναμένεται αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία να φθάνει από 32 με 33 και στη νότια Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα θα πνέουν οι άνεμοι.

Αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια από το μεσημέρι θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα κινούνται βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια ο καιρός θα είναι αίθριος με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί και στα νότια βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και η θερμοκρασία θα φθάσει από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Μεταβλητοί 2 με 3 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλές τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας.