ΓΔ: 1435.81 0.86% Τζίρος: 61.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kausonas-zesti-kairos
Φώτο: Shutterstock

Γενικά αίθριος ο καιρός με τη θερμοκρασία να φθάνει έως 40 Κελσίου

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να κινείται από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα γύρω ορεινά.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα ενώ τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Μακεδονίας πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και πιθανώς τοπικά στα δυτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες. Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 19 έως 37 βαθμούς και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν κατά τόπους πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Ηπείρου πιθανώς να εκδηλωθούν όμβροι.Βορειοδυτικοί διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία τοπικά έως 5 μποφόρ θα  πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα φθάσει από 21 έως 39 και τοπικά στα ηπειρωτικά τμήματα πιθανώς έως 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα είναι έως και 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο. Τις απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά της Θεσσαλίας πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει από 19 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος σήμερα ο καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες και την ανατολική Κρήτη, τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί από 22 έως 33 και στη νότια Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να φθάνει από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 θα πνέουν οι άνεμοι και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 7 μποφόρ.

Αίθριο καιρό θα έχει σήμερα η Εύβοια και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενίσουν. Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να κινείται από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6. Από το απόγευμα βόρειοι 3 με 5 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλές τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας.