ΓΔ: 1435.81 0.86% Τζίρος: 61.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kairos
Φώτο: Shutterstock

Αίθριος ο καιρός με πρόσκαιρες κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική με τη θερμοκρασία να φθάνει από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη ενώ θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρές τις απογευματινές ώρες.

Στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται σήμερα τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και απο το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Στη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και στη Μακεδονία θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη Μακεδονία οι πανεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από τοπ απόγευμα τοπικά βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στη Θράκη αναμένονται άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικα 6 μποφορ. Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου θα φθάσει η θερμοκρασία και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Από τις προμεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Μεταβλητοί 3 με 4 θα πνέουν οι άνεμοι και από το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Από 21 έως 38 θα φθάσει η θερμοκρασία και στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Θεσσαλία πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα φθάσει από 24 έως 34 και στην Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου
Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ θα κινούνται οι άνεμοι.

Αίθριος ο καιρός σήμερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Από 23 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στην Εύβοια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία να φθάνει από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 και από το βράδυ έως 7 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι.

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική με τη θερμοκρασία να φθάνει από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι με τάση ενίσχυσης το βράδυ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη, ενώ, πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρές τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλές τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας.