ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
θερινός ουρανός ηλιοβασίλεμα
Εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα καλοκαιριού με ζεστά χρώματα στον ουρανό.

Καλός καιρός με πιθανότητα καταιγίδων το μεσημέρι στα ορεινά

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Δυσμενείς θα είναι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νοτιοανατολικά του νομού.

Καλές γενικά καιρικές συνθήκες. Πιθανότητα για όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες από το μεσημέρι σε ορεινά τμήματα. Βορειοδυτικοί άνεμοι 5-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες, ιδιαίτερα στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Από τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου και της βορειοανατολικής χώρας. Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα δυτικά, και ιδιαίτερα στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττική, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 17 έως 33-34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33-34, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 33-34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς, ενώ τοπικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ, ενώ στις Ανατολικές Κυκλάδες, στην Ανατολική Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν κατά περιόδους τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Δυσμενείς θα είναι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νοτιοανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο σε αρκετές περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται αύριο σε Αττική (και Κύθηρα), Κυκλάδες, νησιά Βορείου Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Κυριάκη 23 Αυγούστου 2026

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα δυτικά τμήματα του νομού δυτικοί με ίδιες εντάσεις.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Επτά τραυματίες λόγω έντονων βροχοπτώσεων

Ισχυρές βροχοπτώσεις στη βορειοανατολική Ισπανία προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον επτά ατόμων και εκκένωση κάμπινγκ, ενώ τοίχος κατέρρευσε στην Ρόντα ντε Μπερά, με έναν τραυματία σε πιο σοβαρή κατάσταση.
Κεραυνός στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι με μία νεκρή στη Γερμανία

Σφοδρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τη Γερμανία προκαλώντας μεγάλες ζημιές, έναν νεκρό και τραυματισμούς. Ιδιαίτερα πλήττονται περιοχές της Βάδης-Βυρτεμβέργης και Βαυαρίας, με την DWD να προειδοποιεί για νέα έντονα καιρικά φαινόμενα.