ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
kairos, kalokairi
Φωτο: Pixabay

Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις και αύξηση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Γενικά αίθριος ο καιρός με λίγες νεφώσεις και αύξηση της θερμοκρασίας σε όλη την ηπειρωτική αλλά και νησιωτική χώρα.

Περιορίζεται η αστάθεια σήμερα Δευτέρα. Όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, σε ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 32, στην Ήπειρο από 16 έως 31 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 32-33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν ασθενείς άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων αλλά σταδιακά θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά του νομού 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Σε Red Code έως 29/10 λόγω κινδύνου πλημμυρών

Η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα τίθενται σε Red Code λόγω αυξημένου κινδύνου πλημμυρών έως 29 Οκτωβρίου. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται. Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν οδηγίες αρχών.
Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο Έκτακτο Δελτίο καιρού με ισχυρές καταιγίδες και την 28η Οκτωβρίου

Σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων αναβαθμίστηκε το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ, και σύμφωνα με αυτό προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Άμστερνταμ: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο λόγω θυελλωδών ανέμων

Το αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ ακύρωσε δεκάδες πτήσεις λόγω της καταιγίδας Boelo και των θυελλωδών ανέμων, επηρεάζοντας κυρίως πτήσεις προς ευρωπαϊκές πόλεις όπως Παρίσι, Ρώμη και Δουβλίνο, ενώ υπήρξαν και καθυστερήσεις στις αφίξεις.