ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
kairos-akraia fainomena-prostasia
Φώτο: Shutterstock

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών και καταιγίδων

Βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ηπειρωτικά. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Aρχικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας ενώ θα επηρεάσουν τα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα καθώς και νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Κατά τόπους στα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και σε θα συνοδεύονται από παροδικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν εκ νέου σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα είναι αρκετά πιθανό να έχουν παροδικά έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ, αλλά σε περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων αναμένεται πρόσκαιρη σημαντική ενίσχυση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 32, στην Ήπειρο από 15 έως 32 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 30 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 33-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι έως βορειοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορλεόνε Ιταλίας τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από αύριο σε όλη τη χώρα

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει από Δευτέρα την Ιταλία, με θερμοκρασίες πάνω από 40°C σε Σικελία, Σαρδηνία και Απουλία. Υψηλή υγρασία και δύσκολες νύχτες αναμένονται κυρίως στη νότια και κεντρική χώρα έως το τέλος της εβδομάδας.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο σε αρκετές περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται αύριο σε Αττική (και Κύθηρα), Κυκλάδες, νησιά Βορείου Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Κυριάκη 23 Αυγούστου 2026

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα δυτικά τμήματα του νομού δυτικοί με ίδιες εντάσεις.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Επτά τραυματίες λόγω έντονων βροχοπτώσεων

Ισχυρές βροχοπτώσεις στη βορειοανατολική Ισπανία προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον επτά ατόμων και εκκένωση κάμπινγκ, ενώ τοίχος κατέρρευσε στην Ρόντα ντε Μπερά, με έναν τραυματία σε πιο σοβαρή κατάσταση.