ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Image by giografiche from Pixabay

Πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων αλλά σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία

Αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα γίνουν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη αναμένονται ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο.

Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στα ορεινά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου οι οποίες από το πρωί σταδιακά θα ενισχυθούν και παράλληλα θα επεκταθούν στα ορεινά και ημιορεινά όλων των ηπειρωτικών και της Κρήτης.

Πιθανότητα πρόσκαιρών βροχών υπάρχει και σε πεδινές περιοχές από το μεσημέρι. Καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά και νότια θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το πρωί σταδιακά θα πυκνώσουν. Πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών υπάρχει για το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές ενώ βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 29, στη Θεσσαλία από 15 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 25, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 12 έως 26, στις Κυκλάδες από 14 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 24 και στην Κρήτη από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στα δυτικά τμήματά του 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Σε ετοιμότητα για 60 ημέρες λόγω ακραίων φαινομένων Ελ Νίνιο

Σχεδόν 800 δήμοι στο Περού τέθηκαν σε ετοιμότητα για 60 ημέρες λόγω κινδύνου ισχυρών βροχών και πλημμυρών από το φαινόμενο Ελ Νίνιο, απειλώντας πάνω από 9,3 εκατομμύρια πολίτες σύμφωνα με την κυβέρνηση και το Cenepred.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει την ανατολική πλευρά των ΗΠΑ

Σφοδρό κύμα καύσωνα πλήττει εκατομμύρια Αμερικανούς, κυρίως σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, με αποπνικτική ζέστη και αυξημένη υγρασία που ίσως επηρεάσει το Μουντιάλ και τους εορτασμούς για τα 250 χρόνια από την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ.
Η σημαία των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει το κέντρο των ΗΠΑ και κινείται ανατολικά

Ισχυρό κύμα καύσωνα σαρώνει τις ΗΠΑ, με θερμοκρασίες-ρεκόρ να απειλούν να επηρεάσουν το Μουντιάλ και τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου. Σικάγο και άλλες πόλεις λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των πολιτών.