ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Pixabay

Άστατος καιρός σε όλη τη χώρα, πιθανότητα βροχών και σποραδικών καταιγίδων

Λίγες νεφώσεις για την Αττική αναμένεται από το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 25 βαθμών Κελσίου.

Την Παρασκευή θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός στη χώρα. Βροχές ή σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα και κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Περισσότερα και εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και στα βόρεια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Προς το βράδυ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν επίσης σε τμήματα των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 26, στην Ήπειρο από 7 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 25 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 Μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 6 Μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών έως νοτιοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 Μποφόρ και τοπικά στα ανοικτά έως 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν με πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νοτιοανατολικοί με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Σε ετοιμότητα για 60 ημέρες λόγω ακραίων φαινομένων Ελ Νίνιο

Σχεδόν 800 δήμοι στο Περού τέθηκαν σε ετοιμότητα για 60 ημέρες λόγω κινδύνου ισχυρών βροχών και πλημμυρών από το φαινόμενο Ελ Νίνιο, απειλώντας πάνω από 9,3 εκατομμύρια πολίτες σύμφωνα με την κυβέρνηση και το Cenepred.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει την ανατολική πλευρά των ΗΠΑ

Σφοδρό κύμα καύσωνα πλήττει εκατομμύρια Αμερικανούς, κυρίως σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, με αποπνικτική ζέστη και αυξημένη υγρασία που ίσως επηρεάσει το Μουντιάλ και τους εορτασμούς για τα 250 χρόνια από την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ.
Η σημαία των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει το κέντρο των ΗΠΑ και κινείται ανατολικά

Ισχυρό κύμα καύσωνα σαρώνει τις ΗΠΑ, με θερμοκρασίες-ρεκόρ να απειλούν να επηρεάσουν το Μουντιάλ και τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου. Σικάγο και άλλες πόλεις λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των πολιτών.