ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
kairos, vroxi
Φωτο: Pixabay

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Βροχές κυρίως σε κεντρικά και βόρεια και αφρικανική σκόνη στα νότια. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από αύριο και χιόνια στη Δυτική Μακεδονία. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης στη Βόρεια Ελλάδα.

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. 

Αναμένονται βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές πρόσκαιρες βροχές επίσης στα νότια.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας (πάνω από τα 1.200 μέτρα περίπου), ενώ από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σε περιοχές πάνω από τα 800 μέτρα περίπου.

Οι αυριανές βροχές αναμένεται να είναι Κατηγορίας 2, όσον αφορά τον πενταβάθμιο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index - RPI) του meteo.

Πιο αναλυτικά, αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15, στην Ήπειρο από 0 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις έως 6-7 Μποφόρ, στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 6-7 Μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο αρχικά νοτιοανατολικοί έως 8 Μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 και στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς, στα βόρεια όμως θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου ενώ δεν αποκλείεται και η χαλαζόπτωση τις απογευματινές ώρες σήμερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Σε Red Code έως 29/10 λόγω κινδύνου πλημμυρών

Η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα τίθενται σε Red Code λόγω αυξημένου κινδύνου πλημμυρών έως 29 Οκτωβρίου. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται. Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν οδηγίες αρχών.
Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο Έκτακτο Δελτίο καιρού με ισχυρές καταιγίδες και την 28η Οκτωβρίου

Σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων αναβαθμίστηκε το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ, και σύμφωνα με αυτό προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Άμστερνταμ: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο λόγω θυελλωδών ανέμων

Το αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ ακύρωσε δεκάδες πτήσεις λόγω της καταιγίδας Boelo και των θυελλωδών ανέμων, επηρεάζοντας κυρίως πτήσεις προς ευρωπαϊκές πόλεις όπως Παρίσι, Ρώμη και Δουβλίνο, ενώ υπήρξαν και καθυστερήσεις στις αφίξεις.