ΓΔ: 2076.92 -2.48% Τζίρος: 227.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:38:35
Φωτο: Shutterstock

Ηλιοφάνεια σήμερα με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών από το βράδυ

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αυξημένες θα είναι σήμερα οι συγκεντρώσεις σκόνης ενώ η θερμοκρασία στην Κρήτη και τη Θεσσαλία θα αγγίξει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών από το βράδυ.

Αυξημένες θα διατηρηθούν κατά τόπους οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 22, στην Ήπειρο από 4 έως 22 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς, ενισχυόμενοι στα 5 μποφόρ και τοπικά το βράδυ 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 4-6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, περιορίζοντας τοπικά την ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύννεφα καταιγίδας θάλασσας
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αίθριος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια και κεντρικά, με έντονα φαινόμενα στη νότια Κρήτη και σποραδικές καταιγίδες σε Ιόνιο, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα.
Ήλιος καθαρός ουρανός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.