ΓΔ: 1439.18 0.23% Τζίρος: 11.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:20:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kakokairia, xioni, attiki
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Κακοκαιρία Φίλιππος: Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αττική

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας. Έκκληση του διευθυντή Τροχαίας Αττικής οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες για σήμερα και του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας να αποφεύγονται οι μη απαραίτητες μετακινήσεις.

Με νέα ενημέρωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική σημειώνει ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία διεξάγεται πλέον κανονικά.

Η κανονική ροή αποκαταστάθηκε μετά τις έκτακτες κυκλοφορικές ρυθμίσεις που τέθηκαν νωρίτερα σε εφαρμογή στην Αττική λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ενώ ο διευθυντής της Τροχαίας Αττικής Σπύρος Λάσκος κάνει έκκληση στους οδηγούς που πρόκειται να μετακινηθούν σήμερα να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ειδικότερα σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής στην εθνικό οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία γινόταν αναστροφή των οχημάτων στην γέφυρα Καλυφτάκη και στα διόδια Αφιδνων.

Επίσης, λόγω της χιονόπτωσης είχε διακοπεί η κυκλοφορία: 

  •  Στη Λεωφόρο Χασιάς, από το ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών
  •  Στην επαρχιακή οδό Εκάλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του "414" Στρατιωτικού Νοσοκομείου, μέχρι το πάρκο Ανατολής,
  •  Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης - Νέας Μακρής
  • Στην οδό Αναστάσεως , από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς τον Υμηττό.

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται σήμερα σε όλη τη χώρα λόγω της νέας κακοκαιρίας "Φίλιππος", με βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στα πεδινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Ιδιαίτερα στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές κυρίως πάνω από τα 200-300 μέτρα υψόμετρο, ενώ εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής θα σημειώνεται χιονόνερο. Στην Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Από το μεσημέρι, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων προβλέπεται να επηρεάσει την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη.

Στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, όμως σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία τοπικά οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν.

Κλειστά σχολεία στην Αττική

Την Τετάρτη, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και μετά από διαβούλευση με τους Δημάρχους αποφασίστηκε για σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν την Πέμπτη δια ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής.

Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπου θα παραμείνουν όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας (κλειστά).

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα θα είναι κλειστά:

Στον Δήμο Ηλιούπολης

  • τα Νηπιαγωγεία: 5ο, 8ο, 9ο, 12ο, 14ο, 16ο, 18ο, 21ο, 23ο
  • τα Δημοτικά: 3ο, 5ο, 8ο, 12ο, 17ο, 20ο
  • τα Γυμνάσια: 1ο & 2ο
  • τα Λύκεια: 1ο & 3ο

Στον Δήμο Βύρωνα θα είναι κλειστά τα σχολεία στην περιοχή Καρέας: Το 4ο και το 9ο Δημοτικό καθώς και το Γυμνάσιο και Λύκειο Καρέα.

Τα χιόνια και ο ολικός παγετός που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν στις 09.15 το πρωί ενώ στον Δήμο Δεσκάτης στις 10.00 πμ. Θα λειτουργήσουν κανονικά οι παιδικοί σταθμοί.

Επίσης στην ΠΕ Καστοριάς και στους δήμους, Καστοριάς,'Αργους Ορεστικού και Νεστορίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν από τις 9.15 ενώ οι παιδικοί, βρεφικοί σταθμοί τα ΚΔΑΠ καθώς και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. του Δήμου 'Αργους Ορεστικού Καστοριάς θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην ΠΕ Φλώρινας και στους δήμους, Φλώρινας και Αμυνταίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ στον Δήμο Πρεσπών θα ξεκινήσουν στις 9.15. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην ΠΕ Κοζάνης και στους δήμους Εορδαίας και Κοζάνης τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ στους δήμους Βοίου, Σερβίων και Βελβεντού η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 10. πμ.

Στις σχολικές μονάδες που θα παραμείνουν κλειστές υπάρχει πρόβλεψη για τηλεκπαίδευση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλές τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας.