ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σύννεφα στον ουρανό

Άνοδος της θερμοκρασίας αλλά με νεφώσεις και πιθανότητα για βροχές

Την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Από το βράδυ τοπικές βροχές αναμένονται και σε τμήματα του Βορείου Αιγαίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά και στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και στη βόρεια χώρα και σε ημιορεινά τμήματα. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα βόρεια ηπειρωτικά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022 αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Από το βράδυ τοπικές βροχές αναμένονται και σε τμήματα του Βορείου Αιγαίου. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά. Μετά τις απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μακεδονίας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί τοπικά παγετό στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές μετά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 12, στην Ήπειρο από -6 έως 12 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 ως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 12 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από διάφορες γενικά διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο αρχικά βόρειοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ και εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες από διάφορες διευθύνσεις. Στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί γενικά με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Σε ετοιμότητα για 60 ημέρες λόγω ακραίων φαινομένων Ελ Νίνιο

Σχεδόν 800 δήμοι στο Περού τέθηκαν σε ετοιμότητα για 60 ημέρες λόγω κινδύνου ισχυρών βροχών και πλημμυρών από το φαινόμενο Ελ Νίνιο, απειλώντας πάνω από 9,3 εκατομμύρια πολίτες σύμφωνα με την κυβέρνηση και το Cenepred.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει την ανατολική πλευρά των ΗΠΑ

Σφοδρό κύμα καύσωνα πλήττει εκατομμύρια Αμερικανούς, κυρίως σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, με αποπνικτική ζέστη και αυξημένη υγρασία που ίσως επηρεάσει το Μουντιάλ και τους εορτασμούς για τα 250 χρόνια από την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ.
Η σημαία των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρός καύσωνας πλήττει το κέντρο των ΗΠΑ και κινείται ανατολικά

Ισχυρό κύμα καύσωνα σαρώνει τις ΗΠΑ, με θερμοκρασίες-ρεκόρ να απειλούν να επηρεάσουν το Μουντιάλ και τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου. Σικάγο και άλλες πόλεις λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των πολιτών.