ΓΔ: 1439.32 0.24% Τζίρος: 11.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:22:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kairos
Φωτο: Shutterstock

Βροχές και σποραδικές ισχυρές καταιγίδες αναμένονται σήμερα

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και η θερμοκρασία θα φθάσει από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα που πρόσκαιρα και κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στη δυτική Ελλάδα θα υπάρχουν λίγες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 13 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 14 με 15 και στα νησιά τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές σήμερα σε Μακεδονία και Θράκη. Σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και της Θράκη τις πρώτες πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και νωρίς το πρωί στην κεντρική Μακεδονία έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια όπου μέχρι το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου τις πρώτες πρωινές ώρες. Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα έχουν σήμερα Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησος με τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία τοπικά 7 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια έως 8 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα φθάσει από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές σήμερα σε Κυκλάδες και Κρήτη ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουν τα ορεινά της Κρήτης. Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα έχουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενώ  βαθμιαία κατά τόπους θα είναι ισχυρές στα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα έχει η Εύβοια κατά τόπους θα είναι ισχυρές μέχρι το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια. Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, βαθμιαία τοπικά 7 και από τη νύχτα στα νότια έως 8 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και η θερμοκρασία θα φθάσει από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά 7 μποφόρ οι άνεμοι.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και νωρίς το πρωί έως 7 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kairos, kalokairi, zesti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλές τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την χώρα

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), ο φετινός Ιούνιος χαρακτηρίστηκε από πολλές και συνεχόμενες ημέρες με μεγάλες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας.