ΓΔ: 2011.41 -1.32% Τζίρος: 234.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Φώτο: Shutterstock

Συμβάσεις για έργα οδικής ασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Ο περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης υπέγραψε με τους αναδόχους εργολάβους συμβάσεις ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, για την οδική ασφάλεια σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Τους πρώτους μήνες του 2022 αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για την οδική ασφάλεια σε 105 σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Τα συγκεκριμένα έργα εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, «πιστεύουμε ότι μέσα σε μία διετία θα ολοκληρωθούν τα έργα που αφορούν την οδική ασφάλεια σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων».

Εκτός των έργων αυτών, ο κ. Αρναουτάκης -που βρέθηκε σήμερα στα Χανιά- υπέγραψε με τους αναδόχους εργολάβους συμβάσεις ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, για την οδική ασφάλεια σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων καθώς και τη σύμβαση για την ανακατασκευή του δημοτικού γηπέδου στην περιοχή Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Υποδομών Μεταφορών: Αυτοψία στα έργα οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ

Σημαντική πρόοδος καταγράφεται στα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, με παρεμβάσεις σε επτά τμήματα συνολικού μήκους 145 χλμ. Δύο έργα ολοκληρώνονται εντός του 2025, ενώ τα υπόλοιπα έως το καλοκαίρι του 2026.
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Χωρίς ζώνη ασφαλείας και κράνος οι οδηγοί στην Κρήτη

Σκοπός των ελέγχων ήταν η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των πολιτών και όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε οχήματα και οδηγούς.