ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
koronoios, Self Tests, Corona Virus, Coronoios
Πηγή: Shutterstock

Διευρύνεται η διάθεση των self-tests σε όλους τους εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας υποχρεούνται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», στο οποίο οδηγούνται αυτόματα, αφού μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέξουν «Δήλωση Αποτελέσματος self-test για εργαζόμενο».

Από τη Δευτέρα 24/05/2021 έως το Σάββατο 29/05/2021, όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και όσοι έχουν ατομική επιχείρηση, θα μπορούν να προμηθευτούν δύο δωρεάν self tests, ένα για την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021 και ένα για την εβδομάδα από 31/05/2021 έως 06/06/2021, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Διευκρινίζεται ότι, στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας από 24/05/2021 έως 30/05/2021, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους ανωτέρω εργαζόμενους έως 24 ώρες πριν την πρώτη μέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Με άλλα λόγια, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, για το χρονικό διάστημα 24-30 Μαΐου, μπορεί κάποιος εργαζόμενος να προσέλθει στην εργασία του αύριο Δευτέρα και να δηλώσει το αποτέλεσμα του self-test αργότερα εντός της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας υποχρεούνται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», στο οποίο οδηγούνται αυτόματα, αφού μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέξουν «Δήλωση Αποτελέσματος self-test για εργαζόμενο».

Στους έχοντες ατομική επιχείρηση συστήνεται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ, εισερχόμενοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέγοντας στη συνέχεια «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19».

Τέλος, σημειώνεται ότι, την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021, τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ, κατά τους επιτόπιους ελέγχους, που θα διενεργούν, στο πλαίσιο του ελεγκτικού έργου τους, θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Επενδύουμε στους ανθρώπους της εργασίας και της γνώσης

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο Καισαριανής και συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση, δηλώνοντας την αντίθεσή της στην απόλυση 727 συμβασιούχων της ΔΥΠΑ και στη διαβλητή διαδικασία πρόσληψης.
Λάρισα αεροφωτογραφία πόλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα: Πορείες και συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά των εργατών

Με εκδηλώσεις και καταθέσεις στεφάνων τιμήθηκε στη Λάρισα η Εργατική Πρωτομαγιά. Το Εργατικό Κέντρο κάλεσε σε κοινό αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, δίνοντας έμφαση στην αλληλεγγύη και στους αγώνες της αγροτιάς.
Λιμάνι Ρόδου άγαλμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά στη Ρόδο

Στη Ρόδο πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά από σωματεία, συνταξιούχους και φορείς, διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Ο πρόεδρος του ΕΚ Ρόδου τόνισε τη σημασία της διαρκούς διεκδίκησης δικαιωμάτων.