ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Έκκληση στις εταιρείες ενέργειας να μην κόψουν το ρεύμα σε καταναλωτές

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας αναφέρει σε ανακοίνωση της πως ευάλωτοι καταναλωτές μπορεί να βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο διαβίωσης αν τους κοπεί η ηλεκτροδότηση.

Έκκληση στις εταιρείες παροχής ενέργειας να επιδείξουν έμπρακτα την εταιρική κοινωνική ευθύνη, ειδικά το παρόν χρονικό διάστημα, κάνει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, με αφορμή ένα ακόμη περιστατικό απειλής διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής, ευάλωτου καταναλωτή, σημειώνοντας πως οποιαδήποτε ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών μπορεί να οδηγήσει σε άμεσο κίνδυνο διαβίωσης.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι έγινε αποδέκτης, ακόμα μίας, περίπτωσης απειλής διακοπής ηλεκτροδότησης οικιακού καταναλωτή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω καταγγελία αφορούσε οφειλή ευάλωτου καταναλωτή:

  • ο οποίος λαμβάνει αναπηρική σύνταξη
  • στεγάζει στην οικεία του την θυγατέρα του μαζί με τα ανήλικα τέκνα της (μονογονεϊκή οικογένεια)
  • η θυγατέρα του βρίσκεται σε αναστολή εργασίας
  • το ένα τέκνο φοιτά στην 3η Λυκείου και επίκειται η συμμετοχή του στις Πανελλήνιες εξετάσεις ενώ το άλλο έχει πιστοποίηση αναπηρίας με ιδιαίτερες ιατρικές ανάγκες.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, παρά την προσπάθεια και την διάθεση του καταναλωτή να ρυθμίσει την οφειλή του, καμία λύση δεν κατέστη εφικτή παρά μόνο μετά από παρέμβαση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. «Καλούμε για ακόμα μία φορά, όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας να επιδείξουν έμπρακτα την εταιρική κοινωνική ευθύνη, ειδικά το παρόν χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι συνέπειες της πανδημίας έχουν πλήξει δραματικά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Οποιαδήποτε ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής, θα οδηγήσει τους ευάλωτους καταναλωτές σε άμεσο κίνδυνο διαβίωσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρικό ρεύμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυναμικά τιμολόγια: Real time παρακολούθηση κατανάλωσης, εξοικονόμηση έως 20%

Δυνατότητα για παρακολούθηση κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο. Έως και 24 φορές θα αλλάζει η χρέωση της ηλεκτρικής ενέργειας. Πόσο θα ωφεληθεί ένας εμπορικός και πόσο ένας βιομηχανικός πελάτης.
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα «Απόλλων»: Επανεκκίνηση για μείωση του ενεργειακού κόστους

Τα ευρωπαϊκά κονδύλια που χάθηκαν και πώς τελικά θα χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα που στοχεύει στη μείωση του ενεργειακού κόστους ευάλωτων νοικοκυριών μέσω ΑΠΕ και ενεργειακού συμψηφισμού.