ΓΔ: 2014.47 0.04% Τζίρος: 199.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Έκκληση στις εταιρείες ενέργειας να μην κόψουν το ρεύμα σε καταναλωτές

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας αναφέρει σε ανακοίνωση της πως ευάλωτοι καταναλωτές μπορεί να βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο διαβίωσης αν τους κοπεί η ηλεκτροδότηση.

Έκκληση στις εταιρείες παροχής ενέργειας να επιδείξουν έμπρακτα την εταιρική κοινωνική ευθύνη, ειδικά το παρόν χρονικό διάστημα, κάνει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, με αφορμή ένα ακόμη περιστατικό απειλής διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής, ευάλωτου καταναλωτή, σημειώνοντας πως οποιαδήποτε ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών μπορεί να οδηγήσει σε άμεσο κίνδυνο διαβίωσης.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι έγινε αποδέκτης, ακόμα μίας, περίπτωσης απειλής διακοπής ηλεκτροδότησης οικιακού καταναλωτή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω καταγγελία αφορούσε οφειλή ευάλωτου καταναλωτή:

  • ο οποίος λαμβάνει αναπηρική σύνταξη
  • στεγάζει στην οικεία του την θυγατέρα του μαζί με τα ανήλικα τέκνα της (μονογονεϊκή οικογένεια)
  • η θυγατέρα του βρίσκεται σε αναστολή εργασίας
  • το ένα τέκνο φοιτά στην 3η Λυκείου και επίκειται η συμμετοχή του στις Πανελλήνιες εξετάσεις ενώ το άλλο έχει πιστοποίηση αναπηρίας με ιδιαίτερες ιατρικές ανάγκες.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, παρά την προσπάθεια και την διάθεση του καταναλωτή να ρυθμίσει την οφειλή του, καμία λύση δεν κατέστη εφικτή παρά μόνο μετά από παρέμβαση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. «Καλούμε για ακόμα μία φορά, όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας να επιδείξουν έμπρακτα την εταιρική κοινωνική ευθύνη, ειδικά το παρόν χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι συνέπειες της πανδημίας έχουν πλήξει δραματικά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Οποιαδήποτε ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής, θα οδηγήσει τους ευάλωτους καταναλωτές σε άμεσο κίνδυνο διαβίωσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινα» τιμολόγια: Εκτίναξη τιμών έως 26% και στροφή στα «μπλε»

Οι καταναλωτές παίρνουν... μεταγραφή από τα "πράσινα" στα "μπλε" τιμολόγια που ξεκινούν από 0,088 λεπτά του ευρώ. Αντιθέτως οι χρεώσεις στα πράσινα είναι τον Νοέμβριο αυξημένες 25% σε σχέση με τον Οκτώβριο.
Λογαριασμός ρεύματος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόβοι για αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος Νοεμβρίου μετά το ράλι της χονδρικής

Ανησυχία για τα τιμολόγια Νοεμβρίου με φόντο τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών χονδρικής. Που οφείλονται οι ανισορροπίες ανάμεσα σε Κεντρική Ευρώπη και Βαλκάνια και ο ρόλος της Αυστρίας.
Υψηλή τάση πυλώνες ρεύματος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξαγωγές ρεύματος: Κέρδος 500 εκατ. στο ισοζύγιο, 9/10 μέρες εξαγωγές

Οι ελληνικές εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας έφτασαν φέτος τα 550 εκατ. ευρώ, 25 φορές πάνω από το 2023. Η χώρα έγινε για πρώτη φορά καθαρός εξαγωγέας ηλεκτρισμού, βελτιώνοντας το εμπορικό ισοζύγιο και την ενεργειακή της θέση.
Ηλεκτρικό ρεύμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η παραγωγή ΑΠΕ αυξάνεται αλλά το ρεύμα παραμένει ακριβό για τους καταναλωτές

Παρά την εντυπωσιακή διείσδυση των ΑΠΕ, οι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος λόγω ασταθούς αγοράς και ελλείψεων στις υποδομές αποθήκευσης. Ποια είναι τα "κλειδιά" για φθηνότερο ρεύμα.