ΓΔ: 2608.44 -0.59% Τζίρος: 320.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
embolia-emboliasmoi-emboliastika kentra
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Για άμεση έγκριση στην ΕΕ του εμβολίου Sputnik-V κάνει λόγο η Ρωσία

Η αίτηση για απόκτηση άδειας για επείγουσα χρήση (EUА, Emergency Use Authorization) του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V είχε κατατεθεί από το RDIF στις 22 Δεκεμβρίου.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ενδέχεται να εγκριθεί για χρήση στην ΕΕ τον Φεβρουάριο με αρχές Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων RDIF, Κιρίλ Ντμίτριεφ μιλώντας στην εκπομπή «Βέστι» του τηλεοπτικού καναλιού «Ρωσία -1».

«Έχουμε καταθέσει τα έγγραφα για την έγκριση (του ρωσικού εμβολίου) στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), που είναι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή και αυτή η διαδικασία εξέτασης μπορεί να διαρκέσει τον Φεβρουάριο, ίσως έως τις αρχές Μαρτίου», δήλωσε ο Ντμίτριεφ.

Νωρίτερα, ο Ντμίτριεφ είχε δηλώσει ότι το πρώτο στάδιο για την απόκτηση άδειας για επείγουσα χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στην Ευρωπαϊκή Ένωση προγραμματίζεται για τα τέλη Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για την λεγόμενη επιστημονική διαβούλευση. Η αίτηση για απόκτηση άδειας για επείγουσα χρήση (EUА, Emergency Use Authorization) του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V είχε κατατεθεί από το RDIF στις 22 Δεκεμβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Καταδίκη ρωσικών επιθέσεων στο Κίεβο, ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων

Ο Μακρόν καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στρατηγική τρόμου της Ρωσίας και τόνισε ότι ΕΕ και εταίροι θα εντείνουν τις κυρώσεις και θα συνεχίσουν τη στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καταδίκη ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία και παραβίασης πολωνικού εναέριου χώρου

Η Ελλάδα καταδικάζει τις ρωσικές επιθέσεις σε αμάχους στην Ουκρανία και την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου, εκφράζοντας αλληλεγγύη στην Πολωνία και υπογραμμίζοντας πως τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρόεδρος της Κομισιόν καταγγέλλει νέα παραβίαση εναέριου χώρου ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε απαράδεκτη παραβίαση τον ρωσικό πύραυλο στην Πολωνία, τονίζοντας πως η Ε.Ε. στηρίζει την Ουκρανία για να τελειώσει ο πόλεμος και ενισχύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ καλεί τον Ρώσο πρέσβη για ζημιές στο προξενείο Λετονίας στη Σλαβιάνσκ

Η ΕΕ θα καλέσει τον Ρώσο πρέσβη λόγω επίθεσης στο Σλοβιάνσκ και ζημιών στο προξενείο Λετονίας, ανακοίνωσε η Κάγια Κάλας, που τόνισε πως οι επιθέσεις προκαλούν απώλειες αμάχων και θα προτείνει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.