ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Φωτο: Shutterstock

Αίτηση στον EMA για το εμβόλιο Sputnik V κατέθεσε η Ρωσία

Το Sputnik V έχει εγκριθεί για χρήση στην Αργεντινή, την Λευκορωσία, την Σερβία. Ωστόσο, η έγκριση καθυστέρησε στη Βραζιλία, αφού τα συνοδευτικά της αίτησης δεν πληρούσαν τα ελάχιστα κριτήρια.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) κατέθεσε αίτηση για καταχώρηση του εμβολίου Sputnik V κατά της Covid-19 στην ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιμένει την αξιολόγησή του τον Φεβρουάριο, καθώς η Μόσχα επιδιώκει να επιταχύνει την παγκόσμια διάθεσή του.

Το εμβόλιο Sputnik V έχει εγκριθεί για χρήση στην Αργεντινή, την Λευκορωσία, την Σερβία και άλλες χώρες. Στον επίσημο λογαριασμό προώθησης του ρωσικού εμβολίου στο Twitter αναφέρεται ότι η ρωσική ομάδα και ομάδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) είχαν χθες συνάντηση αξιολόγησης του ρωσικού εμβολίου και ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή θα λάβει απόφαση για την έγκριση του εμβολίου με βάση τις αξιολογήσεις. 

Η Ρωσία θα υποβάλει επίσημη αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Φεβρουάριο για την έγκριση του Sputnik V, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο φόρουμ Reuters Next ο επικεφαλής του RDIF Κίριλ Ντμίτριεφ. Η διαδικασία έγκρισης του ρωσικού εμβολίου για επείγουσα χρήση καθυστέρησε στη Βραζιλία, αφού η ρυθμιστική αρχή της χώρας ανακοίνωσε ότι τα συνοδευτικά της αίτησης δεδομένα δεν εκπληρώνουν τα ελάχιστα κριτήρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Καταδικάζει τις ρωσικές εκλογές και τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης

Έντονη κριτική στις ρωσικές αρχές για τον τρόπο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγγέλλοντας αποκλεισμό της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και περιορισμούς στην ανεξάρτητη ενημέρωση.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: «Ανεύθυνη» η Ρωσία, λέει η φον ντερ Λάιεν για τα συμβάντα σε Δανία-Λιθουανία

Η φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε ανεύθυνη και επικίνδυνη τη ρωσική συμπεριφορά μετά το περιστατικό με φωτοβολίδες προς δανικό ελικόπτερο και την παραβίαση του εναέριου χώρου της Λιθουανίας από ρωσικό drone.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Επταήμερη παράταση στις κυρώσεις κατά Ρωσίας ανακοίνωσε η Ιρλανδία

Η ΕΕ παρέτεινε για επτά ημέρες, έως τις 22 Σεπτεμβρίου, τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία για εξάμηνη ανανέωση. Οι κυρώσεις αφορούν περίπου 3.000 εταιρείες και άτομα και απαιτούν ομόφωνη απόφαση.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Φόβοι για ρωσική επιθετικότητα μετά από επίθεση σε τρένο στη Φινλανδία

Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν για αυξημένη απειλή από τη Ρωσία μετά την επίθεση σε ουκρανική αμαξοστοιχία. Ο Φινλανδός πρωθυπουργός τόνισε ότι η Μόσχα γίνεται ολοένα πιο επιθετική και αποτελεί σταθερή απειλή για την Ευρώπη.
Χωριό Γροιλανδίας πάγοι
ΔΙΕΘΝΗ

Δώδεκα χώρες ζητούν ισχυρότερη παρουσία της ΕΕ στην Αρκτική λόγω Ρωσίας

Δώδεκα χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ζήτησαν από την ΕΕ να ενισχύσει τη στρατηγική της παρουσία στην Αρκτική για την αντιμετώπιση γεωπολιτικών εντάσεων, κυρίως λόγω ρωσικών απειλών και εδαφικών βλέψεων των ΗΠΑ.