ΓΔ: 2613.46 -0.36% Τζίρος: 103.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:31:38
Φώτο: Shutterstock

Πάνω από 1.100 τα παράπονα στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Στο πρώτο οκτάμηνο της χρονιάς το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δέχθηκε 333 καταγγελίες, 678 παράπονα και 168 ερωτήματα καταναλωτών.

Σε 1.179 ανήλθαν στο πρώτο οκτάμηνο φέτος τα παράπονα/καταγγελίες και τα ερωτήματα, που δέχθηκε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), με τη μεσολάβηση του οποίου αποζημιώθηκαν μέλη του από επιχειρήσεις «που τους είχαν δημιουργήσει προβλήματα», με το ποσό των 81.527,67 ευρώ, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Κέντρου. Συγκεκριμένα, το ΚΕΠΚΑ δέχθηκε στο πρώτο οκτάμηνο φέτος 333 καταγγελίες, 678 παράπονα και 168 ερωτήματα καταναλωτών.

Στα ποσά που ωφελήθηκαν οι καταναλωτές από τη μεσολάβηση του ΚΕΠΚΑ, δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά από τα οποία απαλλάχτηκαν οι υπερχρεωμένοι καταναλωτές- μέλη του κέντρου με αποφάσεις Ειρηνοδικείων, ούτε και «τα χρήματα, που γλιτώνουν, κάθε χρόνο, οι καταναλωτές, από το χαράτσι της Χαλκιδικής, που υπολογίζονται, σε 3 εκατ. ευρώ ετησίως», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, από τις ακυρώσεις συμβολαίων ινστιτούτων αδυνατίσματος και γυμναστηρίων οι πολίτες που προσέφυγαν για μεσολάβηση στο ΚΕΠΚΑ ωφελήθηκαν με το ποσό των 66.415,50 ευρώ, από επιστροφές χρεώσεων και ακυρώσεις συμβολαίων παρόχων τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών με 5.107,71 ευρώ και από αντικατάσταση ελαττωματικών προϊόντων με 3.686,76 ευρώ.

Παράλληλα, με την μεσολάβηση του ΚΕΠΚΑ πολίτες αποζημιώθηκαν με το ποσό των 3.579,81 ευρώ από τουριστικές υπηρεσίες, με 1.330,89 ευρώ από ακυρώσεις συμβάσεων πωλήσεων, με 1.197,00 ευρώ από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, με 235,23 ευρώ από λοιπές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και με 210 ευρώ από παρόχους φυσικού αερίου.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΕΠΚΑ,απευθύνει εκ νέου κάλεσμα στους καταναλωτές «να γίνουν μέλη, στο Κέντρο, να στηρίξουν την ύπαρξη και τη λειτουργία του, ώστε να μπορούν να απευθύνονται σε αυτό και να δικαιώνονται, όχι μόνον, όταν έχουν κάποιο πρόβλημα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χέρια σε πληκτρολόγιο
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ένα κλικ στο PosoKanei.gov.gr μπορεί να εξοικονομήσει σχεδόν 20 ευρώ

Το ψηφιακό εργαλείο «Ψάξε μου Φθηνότερα» του PosoKanei.gov.gr βοηθά τους καταναλωτές να μειώσουν το κόστος αγορών τους ως και 20 ευρώ, βρίσκοντας οικονομικότερες εναλλακτικές προϊόντων, χωρίς να αλλάζουν σούπερ μάρκετ.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Προώθηση εφαρμογών AI στη βιομηχανία και το εμπόριο με επίσημες οδηγίες

Το Πεκίνο ανακοίνωσε νέες κατευθυντήριες γραμμές για την προώθηση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και καινοτόμων τεχνολογιών στο εμπόριο, με έμφαση στην αναβάθμιση προϊόντων, την ενίσχυση της κατανάλωσης και την υποστήριξη των επιχειρήσεων.
Σημαία Κίνας και Χονγκ Κονγκ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

2,6% άνοδος στις λιανικές πωλήσεις Κίνας το 9μηνο Ιαν-Σεπ 2026

Σημαντική αύξηση 2,6% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών στην Κίνα το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2026, με τις υπηρεσίες να αυξάνονται κατά 5% και τα αγαθά κατά 1%, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά.