ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Πάνω από 1.100 τα παράπονα στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Στο πρώτο οκτάμηνο της χρονιάς το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δέχθηκε 333 καταγγελίες, 678 παράπονα και 168 ερωτήματα καταναλωτών.

Σε 1.179 ανήλθαν στο πρώτο οκτάμηνο φέτος τα παράπονα/καταγγελίες και τα ερωτήματα, που δέχθηκε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), με τη μεσολάβηση του οποίου αποζημιώθηκαν μέλη του από επιχειρήσεις «που τους είχαν δημιουργήσει προβλήματα», με το ποσό των 81.527,67 ευρώ, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Κέντρου. Συγκεκριμένα, το ΚΕΠΚΑ δέχθηκε στο πρώτο οκτάμηνο φέτος 333 καταγγελίες, 678 παράπονα και 168 ερωτήματα καταναλωτών.

Στα ποσά που ωφελήθηκαν οι καταναλωτές από τη μεσολάβηση του ΚΕΠΚΑ, δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά από τα οποία απαλλάχτηκαν οι υπερχρεωμένοι καταναλωτές- μέλη του κέντρου με αποφάσεις Ειρηνοδικείων, ούτε και «τα χρήματα, που γλιτώνουν, κάθε χρόνο, οι καταναλωτές, από το χαράτσι της Χαλκιδικής, που υπολογίζονται, σε 3 εκατ. ευρώ ετησίως», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, από τις ακυρώσεις συμβολαίων ινστιτούτων αδυνατίσματος και γυμναστηρίων οι πολίτες που προσέφυγαν για μεσολάβηση στο ΚΕΠΚΑ ωφελήθηκαν με το ποσό των 66.415,50 ευρώ, από επιστροφές χρεώσεων και ακυρώσεις συμβολαίων παρόχων τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομικών υπηρεσιών με 5.107,71 ευρώ και από αντικατάσταση ελαττωματικών προϊόντων με 3.686,76 ευρώ.

Παράλληλα, με την μεσολάβηση του ΚΕΠΚΑ πολίτες αποζημιώθηκαν με το ποσό των 3.579,81 ευρώ από τουριστικές υπηρεσίες, με 1.330,89 ευρώ από ακυρώσεις συμβάσεων πωλήσεων, με 1.197,00 ευρώ από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, με 235,23 ευρώ από λοιπές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και με 210 ευρώ από παρόχους φυσικού αερίου.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΕΠΚΑ,απευθύνει εκ νέου κάλεσμα στους καταναλωτές «να γίνουν μέλη, στο Κέντρο, να στηρίξουν την ύπαρξη και τη λειτουργία του, ώστε να μπορούν να απευθύνονται σε αυτό και να δικαιώνονται, όχι μόνον, όταν έχουν κάποιο πρόβλημα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νόμισμα και πληθωρισμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος πληθωρισμού στο 3,9% τον Μάρτιο λόγω τροφίμων, στέγασης και μεταφορών

Ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Μάρτιο στο 3,9% από 2,7% τον Φεβρουάριο, κυρίως λόγω ανατιμήσεων σε τρόφιμα, στέγαση και μεταφορές. Σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται σε ενέργεια, ενοίκια, είδη διατροφής και αεροπορικές μεταφορές.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Η γερμανική κυβέρνηση μειώνει τον φόρο στα καύσιμα

Η κυβέρνηση μειώνει το φόρο στα καύσιμα κατά 17 σεντς/λίτρο για δύο μήνες λόγω ανατιμήσεων, ενώ οι εργοδότες θα μπορούν να δώσουν αφορολόγητο μπόνους 1.000 ευρώ το 2026. Αύξηση του φόρου καπνού προβλέπεται από φέτος.
Πασχαλινό τσουρέκι αυγά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ινστιτούτο Καταναλωτών: Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι το 2026

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών δημοσίευσε την εκτίμηση για το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού το 2026, αναλύοντας τις τιμές βασικών προϊόντων και τις διακυμάνσεις τους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.