ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Δεκαπέντε μήνες θα διαρκέσουν τα έργα συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι θα γίνει «μια νέα γενναία συντήρηση στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, ειδικά στο τμήμα από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου».

Δεκαπέντε μήνες θα διαρκέσουν τα έργα συντήρησης που ξεκίνησαν στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων, ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, θα γίνουν νέες διαγραμμίσεις, ασφαλτοστρώσεις, έργα πρασίνου, καθαρισμοί, αποκαταστάσεις στηθαίων και πινακίδων κυκλοφορίας και έργα ηλεκτροφωτισμού, ώστε η περιφερειακή οδός να πληροί τους όρους ασφαλούς μετακίνησης. Στους κόμβους Κ12 και Κ13 της περιφερειακής οδού βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία και ενημερώθηκε για το έργο της συντήρησης.

Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι θα γίνει «μια νέα γενναία συντήρηση στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, ειδικά στο τμήμα από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου». Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ήδη τα συνεργεία της Περιφέρειας προχώρησαν σε ασφαλτοστρώσεις στο παράπλευρο οδικό δίκτυο στο ύψος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ενώ η έναρξη της νέας παρέμβασης συντήρησης έγινε από την ανατολική πλευρά της περιφερειακής οδού.

«Η διοίκησή μας είναι αυτή που πραγματοποίησε την πρώτη εκτεταμένη συντήρηση στην περιφερειακή οδό έπειτα από δεκαετίες, ενώ όπως είχαμε δεσμευτεί η συντήρηση του δρόμου θα είναι διαρκής κι όχι αποσπασματική» τόνισε. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα εγκριθούν άλλες δυο μεγάλες παρεμβάσεις, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, η πρώτη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας ύψους 8,5 εκ. ευρώ και η δεύτερη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών ύψους 9 εκ. ευρώ.

«Η προσπάθειά μας για ένα δίκτυο συντηρημένο, ασφαλές και σύγχρονο συνεχίζεται σε όλες τις εθνικές και επαρχιακές οδούς ευθύνης μας, σε μήκος άνω των 4.000 χλμ.», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπουλντόζα κατασκευαστικό έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ρωμανός: Η Θεσσαλονίκη περνά από υποσχέσεις σε υλοποίηση έργων

Ο Νίκος Ρωμανός τόνισε πως η Θεσσαλονίκη αλλάζει ουσιαστικά χάρη στα κυβερνητικά έργα, σχολιάζοντας πως η πόλη φεύγει από τα υποσχόμενα «θα» και περνά στις πράξεις. Κάλεσε την αντιπολίτευση να παρουσιάσει τον απολογισμό της.
Θανάσης Κοντογεωργής πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Συστηματική και ουσιαστική παρουσία της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη

Η κυβέρνηση προωθεί την Εθνική Στρατηγική «Περιφέρεια 2030», με στόχο να ενισχύσει την ανάπτυξη και το κοινωνικό αποτύπωμα της περιφέρειας, μέσα από τοπικά σχέδια και παρεμβάσεις, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Θανάσης Κοντογεώργης.
Σταθμός Μετρό Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Νέο Μετρό και δηλώσεις Κ. Γκιουλέκα και εταιρειών

Ο Κ. Γκιουλέκας τόνισε στην τελετή παράδοσης της επέκτασης του Μετρό προς Καλαμαριά ότι η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα με μεγάλα έργα και αξιοπιστία, υπογραμμίζοντας τη σημασία του Μετρό για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.
Άκης Σκέρτσος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης Σκέρτσος: Το μετρό Θεσσαλονίκης δείγμα συνεπούς διακυβέρνησης

Ο Άκης Σκέρτσος τόνισε τη σημασία της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά, κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο, σύγχρονο έργο που ενώνει πόλη και περιφέρεια με υποδομές αντάξιες της πρωτεύουσας.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Από μεγάλα λόγια και μουσαμάδες στα ουσιαστικά έργα

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως η κυβέρνηση περνά από τα λόγια στα έργα, με αφορμή τα εγκαίνια του μετρό Καλαμαριά. Για τα νέα μέτρα είπε ότι το κόστος θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ και απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης.