Απορρίφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών η προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησης της 46χρονης κατηγορούμενης στην υπόθεση της Marfin, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνήγορός της, Κώστας Παπαδάκης. Η κατηγορούμενη είχε προφυλακιστεί τον περασμένο Αύγουστο για τον φονικό εμπρησμό στο υποκατάστημα της τράπεζας το 2010.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του κ. Παπαδάκη, η 46χρονη «παραμένει προφυλακισμένη άδικα, χωρίς στοιχεία εναντίον της, χωρίς ταυτοποίηση και κατά παράβαση δεδικασμένου και αντιμετωπίζει την καταστροφή της ζωής της και την αποκοπή της από την πεντάχρονη κόρη της μέχρι νεωτέρας». Ο συνήγορος επισημαίνει ότι «είναι αυτονόητο ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο μέχρι τη δικαίωση».
Όπως επισημαίνεται, με το υπ’ αριθμ. 3763/2026 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απορρίφθηκε η προσφυγή της κατηγορούμενης κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης. Το βούλευμα εκδόθηκε χωρίς να ληφθεί υπόψη το απαλλακτικό δεδικασμένο του 2022, η έλλειψη ταυτοποίησης σύμφωνα με τη ΔΕΕ/ΕΛΑΣ, καθώς και οι επιπτώσεις στη ζωή της ίδιας και της ανήλικης κόρης της.
Η εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί ήταν επίσης απορριπτική για την προσφυγή, κάτι που χαρακτηρίζεται ως αναμενόμενο, δεδομένου ότι οι επιλογές ανωτέρων της εισαγγελίας σχετίζονται με την ανάσυρση της δικογραφίας και την άσκηση της ποινικής δίωξης. Τα επιχειρήματα της προσφυγής είχαν απαντηθεί με υπόμνημα που κατατέθηκε στις 2.9.2026, ωστόσο δεν προκύπτει από το περιεχόμενο του βουλεύματος ότι ελήφθη υπόψη.
Σημειώνεται και η καθυστέρηση μεταξύ της ημερομηνίας διάσκεψης (10.9.2026) και της έκδοσης του βουλεύματος (25.9.2026). Επιπλέον, αναφέρεται ότι το συμβούλιο επιχείρησε με διαφορετική επιχειρηματολογία και επίκληση νομικών διατάξεων να παρακάμψει την ύπαρξη δεδικασμένου, ενώ δεν διατυπώθηκαν ιδιαίτερες κρίσεις για την έλλειψη ταυτοποίησης. Το συμβούλιο σιωπά στα επιχειρήματα του υπομνήματος και στην τεχνική έκθεση του κ. Καραθανάση, την ύπαρξη των οποίων ούτε καν αναφέρει.
Το συμπέρασμα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι ότι τα αρμόδια δικαστικά όργανα δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ από τον πρόσφατο επικοινωνιακό βομβαρδισμό κυβέρνησης και ΜΜΕ. Η 46χρονη παραμένει προφυλακισμένη χωρίς στοιχεία, χωρίς ταυτοποίηση και κατά παράβαση δεδικασμένου, ενώ η ανάκριση δεν έχει προχωρήσει ούτε στην ανεύρεση του αποστολέα του ανώνυμου email που προκάλεσε τη δίωξη, παρά μόνο στις προφυλακίσεις. Ο συνήγορος δηλώνει πως «είναι αυτονόητο ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο μέχρι τη δικαίωση».