ΓΔ: 2664.68 0.13% Τζίρος: 60.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:37:39
Χάπια καινοτόμων φαρμάκων

Θεσσαλονίκη: Εικονικό φαρμακείο και δράσεις για την Ημέρα Φαρμακοποιού

Ο ΦΣΘ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού με εικονικό φαρμακείο και ενημερωτικές δράσεις την Κυριακή 27/9 στην παραλία Θεσσαλονίκης, προβάλλοντας τον ρόλο του φαρμακοποιού στην υγεία και πρόληψη. Ο Λευκός Πύργος θα φωταγωγηθεί πράσινος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις για το κοινό, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα λειτουργήσει εικονικό φαρμακείο όπου φαρμακοποιοί-μέλη του ΦΣΘ θα παρέχουν ενημέρωση για θέματα όπως η φαρμακευτική φροντίδα, η πρόληψη, ο εμβολιασμός ενηλίκων, η μέτρηση αρτηριακής πίεσης, η χρήση αναπνευστικών συσκευών, η συμμόρφωση στη φαρμακευτική αγωγή, η ασφαλής χρήση συμπληρωμάτων διατροφής, η παχυσαρκία και η ορθή απόρριψη ληγμένων φαρμάκων.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται για ένατη συνεχόμενη χρονιά από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει από τις 10:00 το πρωί έως τις 19:00 το βράδυ, στον χώρο μεταξύ του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του αγάλματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Όπως επισημαίνει ο ΦΣΘ, βασικός στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του ρόλου του φαρμακοποιού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την πρόληψη.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν επίσης ενημερωτικά περίπτερα εταιρειών με προϊόντα που διατίθενται μέσω φαρμακείων, ενώ θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό για θέματα υγείας. Επιπλέον, το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Λευκός Πύργος θα φωταγωγηθεί συμβολικά με πράσινο χρώμα.

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού είναι «Ενδυναμώνοντας τους φαρμακοποιούς για ένα πιο υγιές μέλλον».

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης, «Το μήνυμα που στέλνουμε μέσω της εκδήλωσής μας είναι ότι η πρόληψη έχει σύμμαχο τον φαρμακοποιό. Κι αυτό διότι για κάθε πολίτη το φαρμακείο είναι ένας χώρος οικείος και εύκολα προσβάσιμος. Είναι το πρώτο σημείο επαφής όπου μπορεί να αναζητήσει μια συμβουλή, να ενημερωθεί υπεύθυνα και να λάβει καθοδήγηση για τη θεραπεία του από έναν επιστήμονα υγείας που δεν περιορίζεται στη διάθεση ενός φαρμάκου, αλλά έχει ως προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια του ασθενούς».

Ο κ. Ευγενίδης προσθέτει ότι ο φαρμακοποιός συμμετέχει πλέον ενεργά σε δράσεις πρόληψης, εμβολιασμού, προαγωγής της δημόσιας υγείας και ορθής χρήσης των φαρμάκων, ενώ τα ψηφιακά και τεχνολογικά εργαλεία ενισχύουν, όπως αναφέρει, την παροχή υπηρεσιών φαρμακευτικής φροντίδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 46χρονου στους Ευζώνους με ένταλμα Ιταλίας για 35 κιλά κοκαΐνης

Συνελήφθη 46χρονος από τη Βόρεια Μακεδονία στα σύνορα Ευζώνων βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος των ιταλικών Αρχών για διακίνηση 35 κιλών κοκαΐνης το 2007. Ζητείται η έκδοσή του στην Ιταλία για να εκτίσει την ποινή του.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη πατέρας ανηλίκων που βρέθηκαν μόνες στον δρόμο

Δύο ανήλικες αδελφές, 2 και 4 ετών, βρέθηκαν μόνες τους στο πεζοδρόμιο στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ξεφύγει από την επίβλεψη του πατέρα τους. Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από περαστικούς και ο πατέρας συνελήφθη για έκθεση ανηλίκων.
Λαθραίος καπνός σακούλες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΑΑΔΕ εντόπισε κύκλωμα λαθραίου καπνού ναργιλέ

Στη Θεσσαλονίκη, οι ελεγκτές του ΔΕΟΣ της ΑΑΔΕ εντόπισαν κυκλώμα παραποίησης συσκευασιών καπνού σε καφέ-μπαρ. Κατέσχεσαν 20 κιλά ασημείωτου καπνού για ναργιλέ, χωρίς νόμιμα παραστατικά, σε μεταλλικό μπαούλο.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδηλώσεις για τη Μνήμη της Γενοκτονίας Μικρασιατών στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με εκδηλώσεις στη Ν. Φιλαδέλφεια Ωραιοκάστρου τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, με τρισάγιο, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Έλληνα Στρατιώτη.
Μουσείο Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Γιουτίκας: Αγώνας για διεθνή αναγνώριση της Μικρασιατικής Γενοκτονίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει να αγωνίζεται για τη διατήρηση της μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ενισχύοντας τη διεθνή αναγνώρισή της και στηρίζοντας το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού.