ΓΔ: 2689.34 0.05% Τζίρος: 6.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:31:39
Σωρός πλαστικών απορριμμάτων

Ρύσιο Θεσσαλονίκης: 50χρονος πέταξε παλιά υλικά – Σχηματίστηκε δικογραφία

Δικογραφία σχηματίστηκε σε 50χρονο που, μαζί με άγνωστο συνεργό, πέταξε παράνομα παλιές ξύλινες πόρτες και ξυλεία σε περιοχή του Ρυσίου, προκαλώντας ρύπανση και υποβάθμιση του χώρου. Θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Κατηγορίες για παράνομη απόρριψη ξύλινων πορτών, μπαλκονόπορτων και κομματιών ξυλείας αντιμετωπίζει 50χρονος, ο οποίος φέρεται να εγκατέλειψε ανεξέλεγκτα τα υλικά σε περιοχή του Ρυσίου, στον Δήμο Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Η παράνομη ενέργεια, σύμφωνα με αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της 18ης Ιουνίου 2026, με τη συμμετοχή και άγνωστου συνεργού. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του 50χρονου για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας περιβάλλοντος, η οποία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η απόρριψη προκάλεσε ρύπανση και υποβάθμιση του χώρου, ενώ μεταβλήθηκε η φυσική μορφολογία του εδάφους, καθιστώντας το ακατάλληλο για τις επιθυμητές χρήσεις του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 8 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών με ενοικιαζόμενα ΙΧ

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη. Οκτώ άτομα συνελήφθησαν, χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα για διακίνηση. Κατασχέθηκαν ναρκωτικά, κινητά και μετρητά, ενώ συνελήφθη και ανήλικη για κατοχή κάνναβης.
Σύγκρουση αυτοκινήτων δρόμου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο στις Συκιές από οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ

Μια 33χρονη οδηγός συνελήφθη στις Συκιές Θεσσαλονίκης μετά από τροχαίο με υλικές ζημιές, καθώς διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία από την Τροχαία.
Σταθμός Μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός λειτουργίας προσωρινά ο σταθμός «Αγίας Σοφίας» του Μετρό

Ο σταθμός «Αγίας Σοφίας» του Μετρό Θεσσαλονίκης παραμένει προσωρινά κλειστός μετά τον εντοπισμό καπνού τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ενεργοποιήθηκαν αμέσως τα συστήματα πυρασφάλειας και εφαρμόστηκαν μέτρα ασφαλείας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η δίκη για τη φονική έκρηξη σε τράπεζα Αγ. Δημητρίου

Σε εξέλιξη η δίκη για τη φονική έκρηξη βόμβας έξω από τράπεζα στη Θεσσαλονίκη το 2025, με τρεις κατηγορούμενους. Ο βασικός ύποπτος φέρεται να σχεδίασε το χτύπημα από τη φυλακή και ανέλαβε την ευθύνη με επιστολή του στον ανακριτή.