ΓΔ: 2706.23 0.41% Τζίρος: 229.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:37:33
Σχολικά είδη και δωρεά
Ένα σακίδιο γεμάτο σχολικά είδη για δωρεά σε μαθητές στο πλαίσιο εκπαιδευτικής ενίσχυσης.

Συλλογή σχολικών ειδών στη ΧΑΝΘ για προσφυγόπουλα στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 θα συγκεντρωθούν σχολικά είδη για μαθητές-πρόσφυγες της Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Δήμου, της UNHCR και της Χ.Α., στην είσοδο του ιστορικού κτιρίου της Χ.Α., 10:00-14:00.

Με στόχο τη στήριξη των μαθητών-προσφύγων που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 (10:00 – 14:00) συγκέντρωση σχολικών ειδών. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Τμήμα Υποστήριξης και Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τη Χ.Α.

Η δράση θα λάβει χώρα στην είσοδο του ιστορικού κτιρίου της Χ.Α., όπου πολίτες καλούνται να προσφέρουν σχολικές τσάντες (καινούριες ή σε καλή κατάσταση), τετράδια, στυλό, μολύβια, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, γεωμετρικά όργανα, μπλοκ ζωγραφικής και άλλα απαραίτητα σχολικά είδη για όλες τις βαθμίδες.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, «η πρόσβαση στην εκπαίδευση αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα και σημαντικό παράγοντα κοινωνικής ένταξης. Η εξασφάλιση των απαραίτητων σχολικών ειδών μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά ώστε κάθε παιδί να ξεκινήσει τη σχολική χρονιά με τα απαραίτητα εφόδια, με αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση και ίσες ευκαιρίες». Επιπλέον, τονίζεται ότι η συμμετοχή των πολιτών αποτελεί «μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, συμβάλλοντας παράλληλα στην προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Χ.Α. και της UNHCR για την ενδυνάμωση και την ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων στην εκπαιδευτική και κοινωνική ζωή της πόλης».

Η συλλογή των σχολικών ειδών θα συνεχιστεί από τις 21 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Τμήματος Υποστήριξης και Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Θεσσαλονίκης (09:00-14:00, Μοναστηρίου 53-55, 1ος όροφος) και στο Γραφείο Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς Χ.Α. (09:00-19:00).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Κολχικό του Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη

Πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή στο Κολχικό Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες, 11 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός από σύγκρουση φορτηγών στην ΠΑΘΕ

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, κοντά στη Σίνδο, όταν φορτηγό που οδηγούσε 36χρονος Ρουμάνος συγκρούστηκε με προπορευόμενο φορτηγό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο οδηγός.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διανομή «Προσωπικής Λίστας Φαρμάκων» αύριο στο Παπαγεωργίου

Στις 17 Σεπτεμβρίου, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, θα διανεμηθεί η «Προσωπική Λίστα Φαρμάκων» για ασφαλέστερη φροντίδα ασθενών. Πρόκειται για εργαλείο καταγραφής αγωγής, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Ασθενών.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εθελοντική αιμοδοσία στο ΑΠΘ στις 29/9

Το ΑΠΘ οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 29/9, 9:00-13:00, στην Αίθουσα Τελετών. Παρέχεται ενημέρωση για δωρεά αιμοπεταλίων και μυελού των οστών, με δυνατότητα εγγραφής δοτών. Συμμετοχή με ραντεβού στο 2310 996709.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 2 μαθητές για επίθεση σε 17χρονο μαθητή

Δύο μαθητές λυκείου, 16 και 17 ετών, παραπέμφθηκαν σε δίκη στο δικαστήριο ανηλίκων για επίθεση σε 17χρονο συμμαθητή τους έξω από σχολείο στα Πεύκα. Κατηγορούνται για σωματική βλάβη, εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Επανήλθε η ηλεκτροδότηση και το Μετρό λειτουργεί κανονικά

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση κοντά στον σταθμό «Ευκλείδης» του μετρό και τα δρομολόγια στη Γραμμή 1 διεξάγονται πλέον κανονικά, σύμφωνα με τη THEMA, μετά από άμεση παρέμβαση τεχνικών συνεργείων.