Εντατικοί έλεγχοι της Τροχαίας Αττικής σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου οδήγησαν στη βεβαίωση 6.994 παραβάσεων και στη σύλληψη 40 οδηγών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η ειδική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας έως και σήμερα τα ξημερώματα, με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.
Σύμφωνα με την Τροχαία, οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και των Τμημάτων Τροχαίας σε όλο το λεκανοπέδιο. Οι παραβάσεις αφορούσαν κυρίως υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, χρήση κινητού τηλεφώνου, παραβίαση σηματοδοτών και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 30.992 έλεγχοι αλκοολομέτρησης, από τους οποίους βεβαιώθηκαν 228 σχετικές παραβάσεις. Συνελήφθησαν 17 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλ, με ένδειξη άνω του 0.60 mg/l. Το ποσοστό των θετικών αποτελεσμάτων στους ελέγχους αλκοόλ ανήλθε σε μόλις 0,73% επί του συνόλου.
Επιπλέον, ακινητοποιήθηκαν 842 οχήματα, εκ των οποίων 121 μεταφέρθηκαν με γερανό, ενώ αφαιρέθηκαν 979 άδειες ικανότητας οδήγησης και 371 άδειες κυκλοφορίας.
Η Τροχαία επισημαίνει ότι οι εντατικοί έλεγχοι για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.