ΓΔ: 2698.76 0.13% Τζίρος: 423.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
αναμμένο κερί πένθους

Το Ρέθυμνο αποχαιρετά τον πυροσβέστη Παντελή Διαμαντάκη

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του 25χρονου πυροσβέστη Παντελή Διαμαντάκη στον Φουρφουρά Αμαρίου, με πλήθος κόσμου να αποχαιρετά τον νεαρό που έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά στο νότιο Ρέθυμνο εν ώρα καθήκοντος.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στον ναό Αγίου Νεκταρίου στον Φουρφουρά Αμαρίου η εξόδιος ακολουθία του 25χρονου εποχικού πυροσβέστη Παντελή Διαμαντάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στη μεγάλη πυρκαγιά στο νότιο Ρέθυμνο. Το τραγικό περιστατικό έχει συγκλονίσει τόσο την τοπική κοινωνία όσο και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος και παρευρέθηκαν συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι από το Πυροσβεστικό Σώμα, εκπρόσωποι της Πολιτείας, της αυτοδιοίκησης και πλήθος πολιτών. Ανάμεσά τους ήταν ο βουλευτής Ρεθύμνου και πρώην υπουργός Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, οι οποίοι απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη του νεαρού πυροσβέστη.

Σε μήνυμά του, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε την ημέρα πένθους για ολόκληρη την Κρήτη, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο πυροσβέστες «έπεσαν ως ήρωες» στη μάχη για την προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών. Εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες, στους συναδέλφους και σε όλο το Πυροσβεστικό Σώμα, σημειώνοντας ότι η προσφορά τους θα παραμείνει ανεξίτηλη στη συλλογική μνήμη.

Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, ο οποίος ανέφερε ότι ο δήμος βιώνει μια από τις δυσκολότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η θυσία των δύο πυροσβεστών αποτελεί διαχρονικό σύμβολο αυταπάρνησης, γενναιότητας και ανιδιοτελούς προσφοράς, ενώ εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς όσους συνεχίζουν να επιχειρούν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε και ο δήμαρχος Μυλοποτάμου Γιώργος Κλάδος, επισημαίνοντας ότι η απώλεια των δύο πυροσβεστών υπερβαίνει τον προσωπικό πόνο και μετατρέπεται σε πένθος για ολόκληρη την Κρήτη. Τόνισε πως η τιμή στη μνήμη τους πρέπει να συνοδεύεται από διαρκή μέριμνα για την πρόληψη, την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και τη στήριξη όσων υπηρετούν στην πρώτη γραμμή.

Το απόγευμα, στις 17:00, θα τελεστεί στον ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Γερακάρι Αμαρίου η κηδεία του 58χρονου πυροσβέστη Εμμανουήλ (Μανώλη) Στρατιδάκη, ο οποίος έχασε επίσης τη ζωή του στην ίδια επιχείρηση κατάσβεσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό σκάφος στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρέθηκαν 71 μετανάστες σε λέμβο νότια της Αγίας Γαλήνης

Οι λιμενικές αρχές, με συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, εντόπισαν με drone της Frontex και περισυνέλεξαν 71 μετανάστες σε λέμβο νοτιοδυτικά της Αγίας Γαλήνης. Η επιχείρηση έγινε υπό ανέμους 4 μποφόρ, με τη βοήθεια τουρκικού φορτηγού πλοίου.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

MEDUSA 15 – 2026: Πολυεθνική άσκηση με μαχητικά, πλοία, υποβρύχια και drones

Από 10 έως 19 Σεπτεμβρίου 2026, στη Κρήτη και γύρω περιοχές, διεξάγεται η διεθνής άσκηση «MEDUSA 15 - 2026» με Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο. Περιλαμβάνει ναυτικές, αεροπορικές και χερσαίες ασκήσεις για ενίσχυση συνεργασίας.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Διαγωνισμός μαθητών για τα 160 χρόνια από την Αρκαδική Θυσία

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τα 160 χρόνια από την Αρκαδική Εθελοθυσία προκηρύσσεται για το 2026-2027, ζητώντας από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να δημιουργήσουν αφίσες ή βίντεο εμπνευσμένα από τους ήρωες του Αρκαδίου.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Πέντε συλλήψεις για παραβίαση μέτρων προστασίας ανηλίκων

Πέντε άτομα συνελήφθησαν σε Χανιά και Ρέθυμνο για παραβίαση μέτρων προστασίας ανηλίκων και παραμέληση εποπτείας, ενώ δύο ανήλικοι κατηγορούνται για πλαστογραφία πιστοποιητικών. Οι συλλήψεις έγιναν σε ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Τέσσερις εποχές με πολιτισμό, τέχνη και το Αρκάδι

Το Ρέθυμνο συνεχίζει τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, με αποκορύφωμα τα 160 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου, ενώ Διευρύνεται η δράση και στα χωριά με στόχο την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Πλοίο σε θαλάσσια περιοχή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

3.391 συλλήψεις αλλοδαπών για παράτυπη είσοδο τον Αύγουστο από το Λιμενικό

Τον Αύγουστο 2026 συνελήφθησαν 3.391 αλλοδαποί για παράτυπη είσοδο στη χώρα μέσω θαλάσσης σε 83 περιστατικά, με 70 διακινητές να συλλαμβάνονται και τέσσερα σκάφη να κατάσχονται. Νέο περιστατικό καταγράφηκε νότια της Κρήτης.