ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Προσομοιωτής ανατροπής αυτοκινήτου

Σχεδόν 87% των οδηγών στη «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» εντός ορίου αλκοόλ

Στη δράση του Ι.Ο.ΑΣ. στη Χαλκίδα, το 86,89% των οδηγών σε φιλικό αλκοτέστ βρέθηκε κάτω από το όριο, ενώ 62,3% είχαν μηδενική ένδειξη. Όλοι οι μοτοσικλετιστές ήταν εντός ορίου. Οι άνδρες συμμετείχαν σε ποσοστό 72,13%.

Σημαντικά συμπεράσματα για την οδική ασφάλεια προκύπτουν από τη δράση που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στη Χαλκίδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα». Συγκεκριμένα, το 86,89% των οδηγών που υποβλήθηκαν σε φιλικό αλκοτέστ, έχοντας ενημερωθεί εκ των προτέρων για τον έλεγχο, βρέθηκε κάτω από το προβλεπόμενο όριο αλκοόλ. Αντίθετα, το 13,11% των συμμετεχόντων κατέγραψε τιμές πάνω από το επιτρεπτό όριο, το οποίο ορίζεται στα 0,25 mg/l εκπνεόμενου αέρα για οδηγούς αυτοκινήτου και 0,10 mg/l για οδηγούς μοτοσυκλέτας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 62,30% των συμμετεχόντων είχε μηδενικό αποτέλεσμα στο αλκοτέστ, γεγονός που υποδηλώνει ότι περισσότεροι από 6 στους 10 οδηγούς δεν κατανάλωσαν καθόλου αλκοόλ πριν οδηγήσουν, επιλέγοντας έτσι την ασφαλέστερη στάση.

Όσον αφορά το προφίλ των οδηγών που συμμετείχαν στη δράση, το 72,13% ήταν άνδρες και το 27,87% γυναίκες, ενώ το 95,08% οδηγούσε αυτοκίνητο και το 4,92% μοτοσυκλέτα. Ειδικότερα, στους οδηγούς αυτοκινήτου το 86,21% βρέθηκε κάτω από το όριο και το 13,79% πάνω από αυτό, ενώ όλοι οι οδηγοί μοτοσυκλέτας βρέθηκαν κάτω από το αντίστοιχο προβλεπόμενο όριο.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι σχεδόν 9 στους 10 συμμετέχοντες τήρησαν τη δέσμευσή τους και παρέμειναν εντός των ορίων κατανάλωσης αλκοόλ. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Τροχαία Χαλκίδας και τον Δήμο Χαλκιδέων, και με την υποστήριξη του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας S.A.R.-312, των Προσκόπων Χαλκίδας, της Diageo Hellas A.E., του φορέα HELLASTRON και της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στον Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ξανά για οδήγηση μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα

Στην Περαία συνελήφθη 60χρονος καθώς οδηγούσε ΙΧ υπό την επήρεια αλκοόλ, χωρίς δίπλωμα και πινακίδες, έπειτα από έλεγχο της αστυνομίας. Το δίπλωμά του είχε αφαιρεθεί ξανά το 2026 για τον ίδιο λόγο.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα Τροχαίας και απαγόρευση φορτηγών για την 28η Οκτωβρίου

Αυξημένα τροχονομικά μέτρα θα ισχύουν σε όλη τη χώρα από 27 έως 28 Οκτωβρίου 2026, με απαγορεύσεις φορτηγών και ελέγχους για επικίνδυνες παραβάσεις, για την ασφαλή μετακίνηση λόγω της εορτής της 28ης Οκτωβρίου.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τροχαίο στην Καλλιθέα: Δεν υπήρξε εγκατάλειψη, τι έδειξε η έρευνα

Νεότερα για το τροχαίο στην Καλλιθέα: Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, το δίκυκλο οδηγούσε η 27χρονη και συνεπιβάτης ήταν 37χρονος. Και οι δύο τραυματίστηκαν όταν πέρασαν στο αντίθετο ρεύμα και χτυπήθηκαν από ΙΧ, ενώ δεν υπήρξε εγκατάλειψη.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

4 εκατ. ευρώ για οδική ασφάλεια στον δήμο Τρίπολης από τον Ν. Παπαθανάση

Εγκρίθηκε έργο 4 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας σε δημοτικούς δρόμους της Τρίπολης, στο πλαίσιο του ΕΠΑ 2021-2025, με εργασίες αποκατάστασης και νέα οδοστρώματα σε 26 χλμ., βελτιώνοντας κυκλοφορία και ασφάλεια.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο ψηφιακό σύστημα εξετάσεων οδηγών και πινακίδων από το Υπουργείο

Υπεγράφη σύμβαση για την αναβάθμιση της ψηφιακής πλατφόρμας του Υπουργείου Μεταφορών, με στόχο τον εκσυγχρονισμό υπηρεσιών, διαφάνεια και οδική ασφάλεια. Ο προϋπολογισμός είναι 2,1 εκατ. ευρώ και το έργο θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στις 26 και 28 Οκτωβρίου λόγω εκδηλώσεων

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στη Θεσσαλονίκη, λόγω εκδηλώσεων για τον Αγ. Δημήτριο και την 28η Οκτωβρίου. Στις 22/10, 07:30-14:00 διακοπή κυκλοφορίας στη Θεσ/νίκης-Ν. Μουδανιών, από Νέα Αερογέφυρα Θέρμης έως Αερογέφυρα Ρυσίου.