ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Καταγραφή σεισμού όργανο

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στα Ιωάννινα

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε βόρεια των Ιωαννίνων με εστιακό βάθος 5 χλμ. Ήταν ιδιαίτερα αισθητός στο λεκανοπέδιο, χωρίς αναφορές για ζημιές. Σε ετοιμότητα βρίσκονται Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία στην Ήπειρο.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 23:10, με επίκεντρο 9 χλμ. βόρεια της πόλης των Ιωαννίνων και νοτιοδυτικά των Ασπραγγέλων Ζαγοριού. Το εστιακό βάθος της δόνησης εντοπίστηκε στα 5 χλμ.

Λόγω του μικρού εστιακού βάθους, η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας κινητοποιήθηκαν άμεσα στην ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων.

Στην περιοχή της σεισμικής δραστηριότητας πραγματοποιούνται περιπολίες από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις. Με εντολή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και η 5η Α.Κ. έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ασφάλεια ανθρώπων ξύλινα ομοιώματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα στήριξης και πλήρης αποζημίωση για τους σεισμόπληκτους στην Ήπειρο

Ο υφυπουργός Κ. Κατσαφάδος διαβεβαίωσε από τα Ιωάννινα πως οι σεισμόπληκτοι της Ηπείρου θα αποζημιωθούν στο 100% για τις ζημιές στα σπίτια τους και ενημέρωσε για επίδομα ενοικίου 500 ευρώ για όσους τα σπίτια τους είναι ακατάλληλα.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ετοιμότητα η Ήπειρος λόγω νέας κακοκαιρίας και αυξημένου κινδύνου πλημμυρών

Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου προειδοποιεί για πολύ ισχυρές καταιγίδες στην Ήπειρο. Ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης ζητά αυξημένη ετοιμότητα και προσοχή λόγω κινδύνου πλημμυρών και κατολισθήσεων.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Δεν πρόκειται για τρομοκρατία, σύντομα απαντήσεις για την έκρηξη στον Κολωνό

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόσφατη έκρηξη στον Κολωνό, που τραυμάτισε αστυνομικούς και πολίτες, εστιάζουν στο ποινικό έγκλημα αντί για τρομοκρατία, σύμφωνα με τον Μ. Χρυσοχοΐδη, που διαβεβαιώνει πως σύντομα θα υπάρξουν συλλήψεις.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Το 2027 θα προσληφθούν 600 νέοι πυροσβέστες θητείας

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, ανέφερε στη «Βραδυνή» την πρόσληψη 600 πυροσβεστών φέτος και άλλων 600 το 2027. Τόνισε τη μείωση πυρκαγιών και καμένων εκτάσεων φέτος, αλλά και την ανάγκη επαγρύπνησης.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Έκκληση δημάρχου Χερσονήσου για περιορισμό μετακινήσεων

Ο Δήμος Χερσονήσου καλεί τους δημότες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με τον δήμαρχο να τονίζει την ανάγκη προσοχής και τη διαρκή κινητοποίηση των συνεργείων και της πολιτικής προστασίας.