ΓΔ: 2046.36 1.96% Τζίρος: 152.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:37:40
Ομπρέλα στη βροχή
Φώτο: Shutterstock

Σε ετοιμότητα η Ήπειρος λόγω νέας κακοκαιρίας και αυξημένου κινδύνου πλημμυρών

Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου προειδοποιεί για πολύ ισχυρές καταιγίδες στην Ήπειρο. Ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης ζητά αυξημένη ετοιμότητα και προσοχή λόγω κινδύνου πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή μέσω τηλεδιάσκεψης του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις της Υπηρεσίας, η Ήπειρος αναμένεται να επηρεαστεί από νέο κύμα κακοκαιρίας και ακραία φαινόμενα από αύριο Πέμπτη έως και τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για πολύ ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικά σε ορεινές περιοχές ακόμη και σήμερα, από τις μεταμεσημβρινές ώρες.

Ο Περιφερειάρχης, κατά την παρέμβασή του, τόνισε ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων. Ειδική αναφορά έγινε στη συσσώρευση υδάτων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων από την Εγνατία Οδό και στην περιοχή Γοργόμυλου-Κλεισούρας από την Ιόνια Οδό.

Με βάση τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς καλούνται να βρίσκονται σε διαρκή και αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συστήνεται στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, λαμβάνοντας υπόψη το ενδεχόμενο κατολισθήσεων και καταπτώσεων σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι στην ύπαιθρο, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους ίδιους, τις επιχειρήσεις και τις μονάδες τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβέστες σε φωτιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη για αντιπυρική περίοδο και ανακριτικά κλιμάκια στην Ήπειρο

Σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην Ήπειρο πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα με τη συμμετοχή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης, Γιάννη Κεφαλογιάννη και του περιφερειάρχη, με στόχο τον συντονισμό και την ενίσχυση μέσων.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνω από 2.000 Έλληνες αναχώρησαν με ασφάλεια από εμπόλεμη ζώνη

Πάνω από 2.000 Έλληνες επαναπατρίστηκαν με ασφάλεια από τη Μέση Ανατολή, χάρη στις ενέργειες του ΥΠΕΞ σε δύσκολες συνθήκες. Ταξίδεψαν με κάθε μέσο, από πολλές χώρες, όπως Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Εμιράτα.
Γιάννης Κεφαλογιάννης βουλή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοινώθηκαν 350 προσλήψεις στην Πολιτική Προστασία σε όλη την Ελλάδα

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας πανελλαδικά και ανακοίνωσε 350 προσλήψεις εξειδικευμένων στελεχών για τη δημιουργία γραφείων σε Δήμους και Περιφέρειες.
Υπουργός Κλιματικής Κρίσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κεφαλογιάννης: Ο εθελοντισμός είναι συνειδητή ευθύνη για όλους

Η παράδοση 4.500 στολών, αξίας 743.646 ευρώ, πραγματοποιήθηκε στις εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας, ενώ ο Γ. Κεφαλογιάννης τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού ως συλλογική ευθύνη προστασίας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα μέτρα για εγκληματικές ομάδες με οπαδικά κίνητρα στη Θεσσαλονίκη

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά πιθανόν σχετίζεται με οπαδικό υπόβαθρο, αλλά η υπόθεση εξετάζεται από τη δικαιοσύνη. Από το Φεβρουάριο έχουν γίνει 1.593 έλεγχοι, 147 συλλήψεις και εξαρθρώθηκαν τρεις συμμορίες.
ασφάλεια ανθρώπων ξύλινα ομοιώματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα στήριξης και πλήρης αποζημίωση για τους σεισμόπληκτους στην Ήπειρο

Ο υφυπουργός Κ. Κατσαφάδος διαβεβαίωσε από τα Ιωάννινα πως οι σεισμόπληκτοι της Ηπείρου θα αποζημιωθούν στο 100% για τις ζημιές στα σπίτια τους και ενημέρωσε για επίδομα ενοικίου 500 ευρώ για όσους τα σπίτια τους είναι ακατάλληλα.