Ένα ανώνυμο email που εστάλη στο ελληνικό FBI φαίνεται να αποτέλεσε την αφορμή για την επανεκκίνηση της έρευνας σχετικά με τον θανατηφόρο εμπρησμό της Marfin, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Το ηλεκτρονικό μήνυμα φέρεται να κατονομάζει ως δράστες της φονικής επίθεσης τρία συγκεκριμένα πρόσωπα, για τα οποία ήδη εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, καθώς και άλλα άτομα που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συνδέονται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Οι αρχές αξιολόγησαν την πληροφορία ως ιδιαίτερα σημαντική και προχώρησαν σε εκ νέου εξέταση του υλικού της αρχικής δικογραφίας. Παράλληλα, ερεύνησαν και άλλες υποθέσεις όπου υπήρχε εμπλοκή ή αναφορά στα ίδια πρόσωπα, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά κοινά στοιχεία.
Από τη σύγκριση των δεδομένων, οι διωκτικές αρχές διαπίστωσαν ότι τα τρία πρόσωπα που εμφανίζονται σε διαφορετική δικογραφία φέρουν παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως στοιχεία αμφίεσης, με τους δράστες του εμπρησμού στην Τράπεζα Marfin, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τρεις εργαζομένους.
Τα νέα στοιχεία διαβιβάστηκαν στην 3η Τακτική Ανακρίτρια, με σκοπό την εκ νέου ανάσυρση της υπόθεσης και την έκδοση των σχετικών ενταλμάτων σύλληψης.