ΓΔ: 2594.78 0.05% Τζίρος: 111.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:35:37
Χειροπέδες σε άνδρα
Φώτο: Χειροπέδες σε συλληφθέντα

Κιλκίς: Τρεις συλλήψεις για τις πυρκαγιές του Σαββάτου

Τρία άτομα συνελήφθησαν στο Κιλκίς για παραβάσεις σχετικές με τις χθεσινές πυρκαγιές. Επιβλήθηκαν πρόστιμα, ενώ οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Το Πυροσβεστικό Σώμα τονίζει τη σημασία της πρόληψης.

Τρεις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο Κιλκίς στο πλαίσιο των ερευνών για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι συλλήψεις έγιναν από τα ανακριτικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), στο πλαίσιο διερεύνησης παραβάσεων της νομοθεσίας περί πυροπροστασίας.

Ειδικότερα, στην περιοχή Πικρολίμνη Κιλκίς, όπου ίσχυε πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), 52χρονος ημεδαπός εντοπίστηκε να χρησιμοποιεί ψησταριά και να ρίχνει πυροτεχνήματα, κατά παράβαση των σχετικών απαγορεύσεων. Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 4.743 ευρώ.

Στις 15:36, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Λειψυδρίου του Δήμου Κιλκίς, η οποία εξαπλώθηκε σε υπολείμματα καλλιεργειών και δασική έκταση, καταστρέφοντας περίπου 1.300 στρέμματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η φωτιά προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών θερισμού με θεριζοαλωνιστική μηχανή από 44χρονο ημεδαπό, ο οποίος επίσης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Επιπλέον, στις 16:15, σημειώθηκε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, συνολικής έκτασης περίπου 50 τ.μ., στην περιοχή Ανθοφύτου του Δήμου Κιλκίς. Από την προανάκριση προέκυψε ότι η φωτιά προήλθε από καύση ξύλων για τη θέρμανση νερού σε μεταλλικό καζάνι, που πραγματοποιούσε 57χρονος ημεδαπός. Ο άνδρας συνελήφθη και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.065 ευρώ.

Για όλα τα περιστατικά ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Από την 1η Ιανουαρίου έως και την 4η Ιουλίου 2026 έχουν επιβληθεί συνολικά 518 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 636.080,80 ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 160 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Από αυτές, οι 147 (91,88%) αφορούν πυρκαγιές που προκλήθηκαν από αμέλεια και οι 13 (8,13%) από πρόθεση.

Το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει ότι η πλειονότητα των πυρκαγιών εξακολουθεί να οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια. Τονίζει πως η αυστηρή τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας και η αποφυγή δραστηριοτήτων που ενδέχεται να προκαλέσουν σπινθήρες ή ανάφλεξη αποτελούν βασική προϋπόθεση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο συλλήψεις για εμπρησμούς σε Τρίκαλα και Κάρυστο από την Πυροσβεστική

Στη σύλληψη δύο ατόμων για εμπρησμούς σε Τρίκαλα και Κάρυστο προχώρησε η Πυροσβεστική. Ένας 46χρονος κατηγορείται για πρόκληση πυρκαγιών στην περιοχή Γενεσίου, με στοιχεία να τον συνδέουν με άλλα δύο περιστατικά τις προηγούμενες μέρες.
Ελικόπτερο κατάσβεσης πυρκαγιάς
ΔΙΕΘΝΗ

Συλλήψεις τεσσάρων υπόπτων για τις δασικές πυρκαγιές στην Κροατία

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ως ύποπτα για συμμετοχή σε καταστροφικές πυρκαγιές στην Αδριατική Κροατίας. Τουλάχιστον ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες, ενώ η αναγνώριση ενός πτώματος συνεχίζεται και μια 34χρονη αγνοείται.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια και επιβολή προστίμων

Έξι συλλήψεις έγιναν σε Ηλεία, Έβρο, Αττική, Χίο, Θεσπρωτία και Φωκίδα για πρόκληση πυρκαγιών και παραβάσεις πυροπροστασίας, παρότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς ήταν πολύ υψηλός. Οι συλληφθέντες αψήφησαν τις προειδοποιήσεις.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια σε αγροτικές εργασίες στον Ίμερο

Τρεις συλλήψεις έγιναν σε Αργολίδα, Πέραμα και Ροδόπη για πρόκληση πυρκαγιών από αμέλεια. Στην Πουλακίδα, άνδρας συνελήφθη επειδή έκαιγε χαρτιά σε βαρέλι και του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.250 ευρώ.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σύλληψη υπόπτου για τις πυρκαγιές στο Σποκάν

Συνελήφθη 37χρονος στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον ως ύποπτος για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε συνοικίες στη Σποκάν και προκάλεσε εκκενώσεις. Βρέθηκαν πάνω του σπίρτα και αναπτήρας, ενώ έγινε αντιληπτός στον τόπο έναρξης της φωτιάς.
Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέσσερις συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια σε Αττική και Μεσσηνία

Τέσσερις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε Αττική και Μεσσηνία για παραβάσεις της νομοθεσίας πυροπροστασίας, με μία να αφορά 59χρονο στις Αχαρνές που προκάλεσε πυρκαγιά με τροχό και του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.950 ευρώ.