ΓΔ: 2014.47 0.04% Τζίρος: 199.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Αυτό είναι το νέο ΔΣ στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γερ. Θωμάς δήλωσε ότι «τα πρόσωπα που επιλέξαμε για το ΚΑΠΕ συνθέτουν ένα Διοικητικό Συμβούλιο υψηλού επιπέδου».

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο τοποθετήθηκε στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη. Πρόεδρος παραμένει ο Σπύρος Οικονόμου, μηχανικός Μεταλλείων-μεταλλουργός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διδάκτωρ Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστήμιου της Λουβαίν. Αντιπρόεδρος είναι ο Διονύσης Ασημακόπουλος, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, ομότιμος καθηγητής της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλη οι Δημήτριος Σαντιξής, εκπρόσωπος της ΔΕΗ, στέλεχος του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού τομέα, 'Αρης Τσικούρας, εκπρόσωπος του ΣΕΒ, σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας «ΤΙΤΑΝ» και Γιάννης Βουγιουκλάκης, ειδικός εμπειρογνώμονας σε θέματα ΑΠΕ και ενεργειακής αποδοτικότητας, εκ των βασικών συγγραφέων του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) .

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γερ. Θωμάς δήλωσε σχετικά: «Τα πρόσωπα που επιλέξαμε για το ΚΑΠΕ συνθέτουν ένα Διοικητικό Συμβούλιο υψηλού επιπέδου. Όλοι διαθέτουν πλούσια επαγγελματική εμπειρία και εξειδίκευση σε διαφορετικά αντικείμενα, που σχετίζονται με τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το νέο ΔΣ του Κέντρου, το οποίο αναλαμβάνει καθήκοντα, έχοντας ως βασική αποστολή την αναβάθμιση του ΚΑΠΕ, με την οικοδόμηση νέου οράματος και στρατηγικής. Στόχος είναι να αποτελέσει τον βασικό συμβουλευτικό φορέα που θα συνδράμει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα. Το ΚΑΠΕ, αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία του προσωπικού του καλείται να επικεντρωθεί στους βασικούς πυλώνες της εθνικής ενεργειακής στρατηγικής, δηλαδή την ταχεία διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα και την κατάρτιση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την εξοικονόμηση ενέργειας».

   

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θερμαϊκός: Σε φάση υλοποίησης το σχέδιο για οργανωμένη μυδοκαλλιέργεια

Μετά από δύο δεκαετίες προσπαθειών, ξεκινά η θεσμική οργάνωση της μυδοκαλλιέργειας στον Θερμαϊκό. Η ΠΟΑΥ φέρνει νόμιμο πλαίσιο, πράσινη παραγωγή και νέα αναπτυξιακή δυναμική για τον κλάδο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πετάμε» ενέργεια από ΑΠΕ, ενώ το ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει πανακριβό

Αυξήθηκαν πάνω από 100% οι περικοπές ΑΠΕ σ’ έναν χρόνο και χτυπάει "καμπανάκι" για τη βιωσιμότητα υφιστάμενων έργων, ενώ οι καταναλωτές εξακολουθούν να πληρώνουν το ρεύμα ακριβά. Προ των πυλών ο Μηχανισμός Αντιστάθμισης Περικοπών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κωδικός «Εύρυτος»: Το μεγάλο έργο που θα σώσει την Αθήνα από τη λειψυδρία

Το έργο «Εύρυτος» φιλοδοξεί να σώσει την Αθήνα από τη λειψυδρία. Προϋπολογισμός 535 εκατ., ερωτηματικά για το πως θα χρηματοδοτηθεί. Σιγήν ιχθύος για τα τιμολόγια. ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, αναλαμβάνουν και την άρδευση.
Σταύρος Παπασταύρου συζήτηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Ολοκληρωμένο σχέδιο 2,5 δισ. για αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Ο Σταύρος Παπασταύρου παρουσίασε ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση νερού, με το έργο «Εύρυτος» να εξασφαλίζει την υδροδότηση της Αττικής για 30 χρόνια και πιλοτικές επεκτάσεις ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ.
exoikonomo-anakainisi-ypen
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε λειτουργία η πλατφόρμα Ταυτότητας Κτιρίου για το Εξοικονομώ-Ανακαινίζω

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε το άνοιγμα της πλατφόρμας για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους», που στοχεύει σε ενεργειακά αποδοτικές κατοικίες.