ΓΔ: 2168.57 4.54% Τζίρος: 312.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:56:00
Φώτο: Shutterstock

Αυτό είναι το νέο ΔΣ στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γερ. Θωμάς δήλωσε ότι «τα πρόσωπα που επιλέξαμε για το ΚΑΠΕ συνθέτουν ένα Διοικητικό Συμβούλιο υψηλού επιπέδου».

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο τοποθετήθηκε στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη. Πρόεδρος παραμένει ο Σπύρος Οικονόμου, μηχανικός Μεταλλείων-μεταλλουργός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διδάκτωρ Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστήμιου της Λουβαίν. Αντιπρόεδρος είναι ο Διονύσης Ασημακόπουλος, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, ομότιμος καθηγητής της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλη οι Δημήτριος Σαντιξής, εκπρόσωπος της ΔΕΗ, στέλεχος του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού τομέα, 'Αρης Τσικούρας, εκπρόσωπος του ΣΕΒ, σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας «ΤΙΤΑΝ» και Γιάννης Βουγιουκλάκης, ειδικός εμπειρογνώμονας σε θέματα ΑΠΕ και ενεργειακής αποδοτικότητας, εκ των βασικών συγγραφέων του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) .

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γερ. Θωμάς δήλωσε σχετικά: «Τα πρόσωπα που επιλέξαμε για το ΚΑΠΕ συνθέτουν ένα Διοικητικό Συμβούλιο υψηλού επιπέδου. Όλοι διαθέτουν πλούσια επαγγελματική εμπειρία και εξειδίκευση σε διαφορετικά αντικείμενα, που σχετίζονται με τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το νέο ΔΣ του Κέντρου, το οποίο αναλαμβάνει καθήκοντα, έχοντας ως βασική αποστολή την αναβάθμιση του ΚΑΠΕ, με την οικοδόμηση νέου οράματος και στρατηγικής. Στόχος είναι να αποτελέσει τον βασικό συμβουλευτικό φορέα που θα συνδράμει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα. Το ΚΑΠΕ, αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία του προσωπικού του καλείται να επικεντρωθεί στους βασικούς πυλώνες της εθνικής ενεργειακής στρατηγικής, δηλαδή την ταχεία διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα και την κατάρτιση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την εξοικονόμηση ενέργειας».

   

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου επίσημη εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Παπασταύρου: Από το 2019 η Ελλάδα διαφοροποιεί τις ενεργειακές πηγές της

Η Ελλάδα από το 2019 επενδύει στη διαφοροποίηση ενεργειακών πηγών με έργα φυσικού αερίου και διασυνδέσεις, δήλωσε ο Στ. Παπασταύρου. Ξεκινά εντός εβδομάδας η συζήτηση στη Βουλή για έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και Πελοποννήσου.
Επιχειρηματίας συζήτηση γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η ενεργειακή ασφάλεια ταυτίζεται με την εθνική ασφάλεια

Σε σύσκεψη στο ΥΠΕΝ με τον υπουργό Περιβάλλοντος συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή στην ενεργειακή ασφάλεια και τιμές στην Ελλάδα. Υπάρχει επάρκεια εφοδιασμού και συνεχής επικοινωνία με ευρωπαϊκούς φορείς.
Σύσκεψη υπουργείου ενέργειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη ΥΠΕΝ για τις τελευταίες εξελίξεις στην ενέργεια

Σήμερα στο ΥΠΕΝ πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη για τις εξελίξεις στο Ιράν και την ενεργειακή ανθεκτικότητα, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου, εκπροσώπων φορέων και εταιρειών ενέργειας και φυσικού αερίου.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Επιφυλακή για την ενέργεια και στη Βουλή οι συμβάσεις Chevron

Ο Στ. Παπασταύρου τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση για τις τιμές και τον ενεργειακό εφοδιασμό. Όπως είπε, οι συμβάσεις Chevron–Helleniq Energy εισάγονται στη Βουλή στις 5/3 και οδηγούνται προς ψήφιση στις 12/3.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Προστατεύουμε ουσιαστικά τον θαλάσσιο πλούτο μας

Ο Σταύρος Παπασταύρου τόνισε τη σημασία προστασίας των θαλασσών και της βιοποικιλότητας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θαλάσσιων Λιβαδιών, υπογραμμίζοντας τα μέτρα και τα εθνικά θαλάσσια πάρκα για τη διαφύλαξή τους.