ΓΔ: 2614.44 0.29% Τζίρος: 307.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
κοπάδι προβάτων υπαίθρια
Ένα κοπάδι προβάτων βόσκει σε αγροτική περιοχή με την επίβλεψη ενός βοσκού.

Παρατείνονται τα μέτρα αστυνόμευσης κατά της ευλογιάς αιγοπροβάτων

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την ευλογιά αιγοπροβάτων. Στις 28/4/2026 στο Αιτωλικό συνελήφθη άνδρας που έβοσκε 15 αίγες σε εξωτερικό χώρο, παραβιάζοντας μέτρα πρόληψης και σχετική απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συνεχίζονται τα μέτρα αστυνόμευσης για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με στόχο την αποτροπή περαιτέρω μετάδοσης της νόσου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών, στις 28 Απριλίου 2026, περίπου στις 19:50, στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, συνελήφθη ένα άτομο από αστυνομικούς για παράβαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά την «Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, κατόπιν καταγγελίας, ο συλληφθείς εντοπίστηκε στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλοακαρνανίας να έχει στην κατοχή του 15 αίγες, τις οποίες έβοσκε σε εξωτερικό υπαίθριο χώρο. Η ενέργεια αυτή συνιστά παράβαση των διατάξεων της υπ’ αριθ. 28951/957/29.01.2026 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δ.Ε., που προβλέπει μέτρα για την πρόληψη της περαιτέρω μετάδοσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων.

Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΙΣΑ: Ζητάμε αμοιβή για τους γιατρούς στις Επιτροπές Ελέγχου Περιφέρειας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά με επιστολή την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας για την άλυτη έλλειψη στελέχωσης στις Επιτροπές Ελέγχου και επισημαίνει ότι απαιτείται αμοιβή για τους γιατρούς που καλούνται να συμμετάσχουν.
Ολική ηλιακή έκλειψη
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Προετοιμασία για την ηλιακή έκλειψη με φόντο κίνδυνο πυρκαγιάς

Η Ισπανία λαμβάνει αυστηρά μέτρα για την ολική έκλειψη ηλίου στις 12 Αυγούστου, με ανάπτυξη 35.000 αστυνομικών και εκστρατεία ενημέρωσης λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών. Αναμένονται έξι εκατομμύρια επισκέπτες στα 660 σημεία θέασης.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς αξονικό τομογράφο το ΠΓΝ Αττικόν, ερώτηση στη Βουλή από Δούρου

Με ερώτηση στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά απαντήσεις για τη συνεχή αδυναμία των δύο αξονικών τομογράφων του «Αττικόν», προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών και απαιτώντας άμεσα μέτρα και ενημέρωση για τις βλάβες.
Πλαστικές σακούλες σκουπιδιών
ΔΙΕΘΝΗ

Αγγλία: Αχρησιμοποίητα φάρμακα για 75 πισίνες πετάχτηκαν σε έναν χρόνο

Σύμφωνα με την Εθνική Φαρμακευτική Ένωση, 3.400 τόνοι αχρησιμοποίητων φαρμάκων πετάχτηκαν στην Αγγλία το 2024-25, κόστος που ξεπερνά τα 480 εκατ. λίρες ετησίως για το NHS και θα γέμιζε 75 πισίνες.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Νέο νοσοκομείο Ρόδου σε 1,5 χρόνο και προσλήψεις υγειονομικών

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε από τη Ρόδο άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Ρόδου και αντιμετώπιση ελλείψεων προσωπικού, με εργασίες αναβάθμισης οκτώ κλινικών και υποδομών μέσω Ταμείου Ανάκαμψης.
Αγελάδα με κέρατα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΑΤ: 12,5 εκατ. ευρώ επιπλέον για βιοασφάλεια στις Περιφέρειες

Το ΥπΑΑΤ διαθέτει 12,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση μέτρων βιοασφάλειας σε όλες τις Περιφέρειες, με στόχο την προστασία της κτηνοτροφίας. Ετοιμάζεται σχετική τροποποίηση απόφασης για κάλυψη αναγκών και ενίσχυση της πρόληψης.