ΓΔ: 2169.66 -0.42% Τζίρος: 13.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:44:42
κοπάδι προβάτων υπαίθρια
Ένα κοπάδι προβάτων βόσκει σε αγροτική περιοχή με την επίβλεψη ενός βοσκού.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη κτηνοτρόφος για παράνομη βόσκηση 400 ζώων

Στη σύλληψη 50χρονου κτηνοτρόφου προχώρησε η αστυνομία στο Λαγκαδά, επειδή έβοσκε 400 αιγοπρόβατα εκτός ποιμνιοστασίου, παραβιάζοντας μέτρα για την ευλογιά. Σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγείται στον εισαγγελέα.

Ένας 50χρονος κτηνοτρόφος συνελήφθη στην περιοχή του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, καθώς εντοπίστηκε να βόσκει περίπου 400 αιγοπρόβατα εκτός του ποιμνιοστασίου του. Η ενέργεια αυτή παραβίαζε τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αποτροπή της εξάπλωσης της ζωονόσου της ευλογιάς.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, ο κτηνοτρόφος συνόδευε το κοπάδι του σε υπαίθριο σημείο, επιτρέποντας τη βόσκηση εκτός των εγκαταστάσεων όπου φιλοξενούνται τα ζώα.

Σε βάρος του άνδρα σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών. Η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για περαιτέρω ενέργειες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομάδα υγείας εκδήλωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τα μυστικά για υγεία μέσω πρόληψης, άσκησης και ζώων

Επιστήμονες στο ΑΠΘ τόνισαν σε εκδήλωση τη σημασία της πρόληψης, άσκησης και φροντίδας της υγείας για την ευεξία. Η Μαρία Ξηντάρη ανέδειξε τον εμβολιασμό ως βασικό μέσο πρωτογενούς πρόληψης και πολύτιμο δώρο ζωής.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη στο Τριάδι για παράβαση μέτρων κατά της ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αλλοδαπός συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη επειδή έβοσκε 200 κατσίκια, εκ των οποίων τα 100 ανήκαν σε Έλληνα, σε αγροτεμάχιο εκτός της επιτρεπόμενης περιοχής, στο πλαίσιο των μέτρων για την ευλογιά των αιγοπροβάτων.
κοπάδι προβάτων υπαίθρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 57χρονου στη Θεσσαλονίκη για ανεμβολίαστα και χωρίς ενώτια αιγοπρόβατα

Συνελήφθη 57χρονος αλλοδαπός στη Λαγκαδά Θεσσαλονίκης επειδή βοσκούσε δέκα αιγοπρόβατα εκτός της δηλωμένης μονάδας, χωρίς ενώτια και εμβόλια, αντίθετα με την κτηνιατρική νομοθεσία. Ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία.
Διαβήτης μπλε κορδέλα χέρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η παχυσαρκία ως χρόνια νόσος: Ενημέρωση από ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ στη Θεσσαλονίκη

Η παχυσαρκία είναι σοβαρή πολυπαραγοντική νόσος με επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, όχι θέμα αισθητικής. Ο ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ διοργανώνει ενημερωτική δράση 1/3/2026 στην Πλατεία Αριστοτέλους για πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και κατά του στιγματισμού.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα συστήματα πυρασφάλειας στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης

Νέα συστήματα πυρασφάλειας, πυρανίχνευσης και φωτισμού ασφαλείας εγκαθίστανται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, βελτιώνοντας την προστασία και την ασφαλή εκκένωση των χώρων.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρδιαγγειακά: 1,7 εκατ. θάνατοι ετησίως στην ΕΕ, κόστος 282 δισ. ευρώ

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις παραμένουν η κυριότερη αιτία πρόωρου θανάτου στην ΕΕ, με 1,7 εκατ. θανάτους ετησίως και κόστος 282 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα παραμένουν πρώτη αιτία θανάτου, με επιβαρυντικούς παράγοντες κάπνισμα, παχυσαρκία και ρύπανση.