ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
λογότυπο ΕΦΚΑ
Το λογότυπο του ΕΦΚΑ στην είσοδο δημόσιας υπηρεσίας κοινωνικής ασφάλισης.

Διακοπή λειτουργίας e-ΕΦΚΑ λόγω διασύνδεσης με Μητρώο Πολιτών

Από 27 Φεβρουαρίου στις 15:00 έως 1 Μαρτίου, το «Μητρώο Πολιτών» δεν θα λειτουργεί λόγω μετάβασης στο G-Cloud. Αναμένονται διακοπές σε ηλεκτρονικές αιτήσεις του e-ΕΦΚΑ, όπως απονομές ή μεταβιβάσεις συντάξεων.

Μη διαθέσιμο θα παραμείνει από σήμερα, Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, στις 15:00 έως και την Κυριακή 1 Μαρτίου, το Πληροφοριακό Σύστημα «Μητρώο Πολιτών», λόγω μετάβασης σε νέα υποδομή του G-Cloud, σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ.

Όπως επισημαίνει ο Φορέας, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ενδέχεται να μην είναι εφικτή η ολοκλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων και συναλλαγών του e-ΕΦΚΑ που απαιτούν διαλειτουργικότητα με το «Μητρώο Πολιτών». Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

- διαδικασίες απονομής ή μεταβίβασης σύνταξης λόγω θανάτου,

- χορήγηση εξωϊδρυματικού επιδόματος σε έμμεσο μέλος,

- κάθε υπηρεσία που προϋποθέτει άντληση στοιχείων οικογενειακής κατάστασης ή ληξιαρχικών δεδομένων.

Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα δεν θα είναι δυνατή η άντληση πιστοποιητικών και ληξιαρχικών πράξεων, όπως πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης και εγγυτέρων συγγενών, καθώς και ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου και θανάτου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρουσίαση προσωπικού αριθμού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάστηκε το νέο ψηφιακό πρόσωπο του e-ΕΦΚΑ στην Αθήνα

Παρουσιάστηκαν δύο νέα ψηφιακά έργα του e-ΕΦΚΑ στην Αθήνα με την παρουσία της Νίκης Κεραμέως: το νέο ΟΠΣ e-ΕΦΚΑ και η Ψηφιοποίηση του ιστορικού ασφάλισης, που υπόσχονται ταχύτερες διαδικασίες και άμεση πρόσβαση στην πληροφόρηση.
Φόροι, φοροδιαφυγή, εφορία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 30 Ιουνίου βγαίνουν στον αέρα οι λίστες με όσους χρωστάνε σε εφορία και ΕΦΚΑ

Περιθώριο ενός μήνα, μέχρι τις 25 Ιουνίου θα δοθεί στους οφειλέτες της εφορίας και του ΕΦΚΑ να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς δημόσιο και ΕΦΚΑ προκειμένου να αποφύγουν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.
Οδός προς το 2025
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

E-ΕΦΚΑ: Νέα εκκαθάριση εισφορών μη μισθωτών για το 2025

Ο e-ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι λόγω μη καταχώρισης στοιχείων μισθωτής απασχόλησης για Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2025 σε μέρος των εκκαθαρίσεων, θα γίνει διορθωτική εκκαθάριση τον Ιούνιο 2026 και δεν χρειάζεται καταβολή της πρώτης δόσης τώρα.
Λογότυπο ΕΦΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις e-ΕΦΚΑ 2026

Από 23 Μαΐου 2026 στις 17:00 ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για το θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα του e-ΕΦΚΑ για παιδιά 6-16 ετών, τυπικής ανάπτυξης και με αναπηρία. Προθεσμία αιτήσεων έως 1η Ιουνίου με voucher.