Ένα σημαντικό κυκλοφοριακό έργο για τους κατοίκους της Πλάκας τέθηκε σήμερα σε λειτουργία, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημά τους. Πρόκειται για τη νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση με φανάρι που επιτρέπει την αναστροφή στη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας, διευκολύνοντας την πρόσβαση προς την Πλάκα.
Μέχρι σήμερα, η είσοδος στο συγκεκριμένο σημείο του κέντρου της Αθήνας προκαλούσε σημαντική ταλαιπωρία σε κατοίκους και επισκέπτες, γεγονός που είχε οδηγήσει στη συγκέντρωση εκατοντάδων υπογραφών υπέρ της αλλαγής.
Με τη νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση:
- Εξασφαλίζεται άμεση πρόσβαση των κατοίκων στις οικίες τους.
- Μειώνεται η περιττή κυκλοφορία γύρω από την πλατεία Συντάγματος.
- Περιορίζεται η άσκοπη επιβάρυνση του οδικού δικτύου στο κέντρο της πόλης.
«Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ακούμε τους πολίτες και δίνουμε λύσεις σε ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Από σήμερα, τίθεται σε λειτουργία το φανάρι, που θα επιτρέπει την αναστροφή στη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας. Πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση, που βάζει τέλος σε μια χρόνια ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Πλάκας και όχι μόνο. Οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν ολόκληρο τον γύρο της πλατείας Συντάγματος. Έτσι, θα δοθεί μία σημαντική κυκλοφοριακή ανάσα για το κέντρο της πόλης».
Κλείνοντας, ο δήμαρχος υπογράμμισε: «Η Αθήνα χρειάζεται παρεμβάσεις ουσίας, μικρές και μεγάλες, που κάνουν τη ζωή στην πόλη πιο λειτουργική και πιο ανθρώπινη».
Φωτογραφία: Δήμος Αθηναίων