ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ήλιος καθαρός ουρανός
Φώτο: Shutterstock

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2026

Στο νομό Αττικής αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικά ασθενείς βροχές κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες.


Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης σε μεγάλο μέρος της χώρας. Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι έως 7-8 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 15/02/2026 αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες. Τοπικές βροχές αναμένονται και σε τμήματα του Αιγαίου. Σημαντικό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης αναμένεται σε μεγάλο μέρος της χώρας με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις στα νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 3 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 18-20 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7-8 μποφόρ με ριπές που θα ξεπεράσουν κατά τόπους τα 90-100 χλμ/ώρα. Σημειώνεται ότι οι ριπές του ανέμου αναμένεται να ισχυρές ακόμα και στη στεριά με έμφαση στη Κρήτη και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Στο νομό Αττικής αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικά ασθενείς βροχές κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ, ωστόσο τις πρωινές ώρες οι ριπές του ανέμου κατά τόπους θα φτάνουν τα 50-60 χλμ/ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19-21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες με σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολική ηλιακή έκλειψη
ΔΙΕΘΝΗ

Ολική έκλειψη ηλίου βύθισε στο σκοτάδι τη δυτική Ισλανδία

Η ολική έκλειψη ηλίου ξεκίνησε στη Ρωσία και βύθισε στο σκοτάδι τη δυτική Ισλανδία, παρά τα σύννεφα και τη βροχή. Πολλοί παρατηρητές δεν μπόρεσαν να την απολαύσουν πλήρως λόγω των καιρικών συνθηκών.
Θερμόμετρο υψηλής θερμοκρασίας
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026

Γενικά αίθριος ο καιρός την Πέμπτη, με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή όμβρους στη Μακεδονία και την Ήπειρο, ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο έως και 8 μποφόρ και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει ξανά την Ιταλία

Ο καύσωνας παραμένει στην Ιταλία για άλλη μία εβδομάδα, με θερμοκρασίες έως και 40°C και νύχτες που δεν πέφτουν κάτω από 25°C. Ενίσχυση μέτρων προστασίας από Πέμπτη, λόγω αυξημένων κινδύνων για ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες.