ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πλημμυρισμένος δρόμος Λάρισας
Σοβαρή πλημμύρα σε δρόμο στη Λάρισα μετά από έντονη κακοκαιρία.

Συναγερμός Red Code στην Πελοπόννησο λόγω επιδείνωσης καιρού

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Αχαΐα και η Ηλεία τίθενται σε «Red Code» ετοιμότητα έως και την Παρασκευή 13.02.2026 λόγω επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΜΥ.

Σε κατάσταση κινητοποίησης «Red Code» τέθηκε από σήμερα έως και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026 η Περιφέρεια Πελοποννήσου, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η απόφαση ελήφθη μετά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Η κινητοποίηση «Red Code» αφορά τόσο την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στόχος του μέτρου είναι η έγκαιρη προετοιμασία και αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων που ενδέχεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομπρέλα με σταγόνες βροχής
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τοπικές βροχές σε Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσουν σήμερα

Την Κυριακή των Βαΐων (5/4/2026) αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές, κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Σταδιακή βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας έως 21°C. Άνεμοι 3-5 μποφόρ.
Θάλασσα με σύννεφα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Κυριακή 5 Απριλίου 2026

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού κατά τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 2-3 μποφόρ και τοπικά έως 4 μποφόρ, κυρίως από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις.
Αεροφωτογραφία ηλιοβασιλέματος πάνω από σύννεφα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Άστατο καιρό προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο 4 Απριλίου

Ασταθής καιρός το Σάββατο 4 Απριλίου με αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη. Βόρειοι άνεμοι 3-6 μποφόρ, θερμοκρασία έως 19°C, χαμηλότερη στη δυτική Μακεδονία.