ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
Η πρόσοψη του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στην Ελλάδα.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Κινδύνου λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας

Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου συνεδρίασε λόγω της κακοκαιρίας που προβλέπει η ΕΜΥ, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αύριο σε πολλές περιοχές, ξεκινώντας από τη Δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια σε Μακεδονία, Θράκη, Κυκλάδες, Κρήτη, Αιγαίο και Δωδεκάνησα.

Η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου συνεδρίασε σήμερα με αφορμή το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες της Επιτροπής, την οποία συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Παπαευσταθίου, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε μεγάλο μέρος της επικράτειας.

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές προβλέπονται σχεδόν σε όλη τη χώρα, με ιδιαίτερη ένταση αρχικά στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες – κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές – την Κρήτη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Για την περιοχή της Αττικής, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα.

Παράλληλα, στο Ιόνιο, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, με ένταση που θα φτάνει τα 8 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) έχει ήδη επικοινωνήσει με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, καθώς και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στόχος είναι η πλήρης ενημέρωση για τα επικείμενα φαινόμενα και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμόδιων αρχών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ