ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ορειβάτης σε κορυφή βουνού
Ορειβάτης απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα στην κορυφή ενός βουνού.

Διάσωση 8 ορειβατών στον Ταΰγετο – Σε εξέλιξη η μεταφορά τους στο καταφύγιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης οκτώ ορειβατών που εγκλωβίστηκαν σε δύσβατο σημείο κοντά στην κορυφή του Προφήτη Ηλία στον Ταΰγετο, με τους τραυματίες να λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες και να μεταφέρονται στο καταφύγιο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση μεταφοράς των μελών ορειβατικής ομάδας που είχαν εγκλωβιστεί σε δύσβατο σημείο κοντά στην κορυφή του Προφήτη Ηλία στον Ταΰγετο, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να εντοπίσουν και να προσεγγίσουν τους οκτώ ορειβάτες, μεταφέροντάς τους προς το καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης. Σε όσους έχουν τραυματιστεί παρέχονται οι πρώτες βοήθειες, ενώ γίνεται μεταφορά τους με φορείο από τις διασωστικές ομάδες προς το ορειβατικό καταφύγιο.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε γύρω στη μία το μεσημέρι για την ομάδα των οκτώ ορειβατών, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί σε δυσπρόσιτη περιοχή πλησίον της κορυφής.

Οι διασώστες είχαν επικοινωνία με τον επικεφαλής της ομάδας, ο οποίος ενημέρωσε ότι τέσσερα μέλη έχουν τραυματιστεί.

Για την επιχείρηση κινητοποιήθηκε ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ, το οποίο όμως δεν κατάφερε να προσεγγίσει λόγω των ισχυρών ανέμων. Συμμετέχουν συνολικά 89 πυροσβέστες, με τις ορειβατικές ομάδες της 1ης και 6ης ΕΜΑΚ, την 9η και 6η ΕΜΟΔΕ, καθώς και την ομάδα ΙΚΑΡΟΣ (drone) Πελοποννήσου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυτιλήνη: Ο Άδ. Γεωργιάδης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ο Υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, στη Μυτιλήνη για τα εγκαίνια Κέντρου Υγείας Μανταμάδου, επισκέφθηκε την Περιφέρεια, παρέστη σε υπογραφή για νέο δρόμο και αναφέρθηκε στη διανομή ακριβών φαρμάκων μέσω φαρμακείων.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Προτεραιότητα στη δουλειά μας, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω

Ο Θανάσης Κοντογέωργης χαρακτήρισε απογοητευτικές τις σκηνές βίας στο Νοσοκομείο Νίκαιας, τόνισε τις προσπάθειες ανακαίνισης των νοσοκομείων και ζήτησε να καταδικάζονται τέτοια φαινόμενα από όλους ξεκάθαρα.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος για Νίκαια: Απαράδεκτες και καταδικαστέες σκηνές βίας

Ο Άκης Σκέρτσος σχολιάζει σε ανάρτησή του σκηνές βίας στο Νοσοκομείο Νίκαιας και σημειώνει την αύξηση της χρηματοδότησης στην Υγεία και την ανακαίνιση δεκάδων νοσοκομείων και κέντρων υγείας από το 2019.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Χρηματοδότηση 12 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό Αρεταίειου-Αιγινήτειου

Η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε χρηματοδότηση 12 εκατ. ευρώ για το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο Νοσοκομείο για την περίοδο 2026-2030, με στόχο αναβαθμίσεις σε κτιριακές υποδομές, εξοπλισμό και συστήματα.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη Βουλή μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Γεωργιάδη για τη Νίκαια

Σκληρή κριτική άσκησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου στον Αδ. Γεωργιάδη για αστυνομική παρουσία στη Νίκαια, ζητώντας απαντήσεις για χρήση βίας. Ο υπουργός απάντησε πως αυξήθηκε το προσωπικό και ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Οι αντιδράσεις για Κρατικό Νίκαιας οφείλουν να είναι πολιτικές

Ο Κώστας Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως οι προπηλακισμοί κατά υπουργών δεν αποτελούν λύση, ζητώντας πολιτικό διάλογο και όχι ακραίες εικόνες, παρότι υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες με τον κ. Γεωργιάδη.