ΓΔ: 2348.45 -0.91% Τζίρος: 439.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία
Φώτο: Shutterstock

Θεσσαλονίκη: Δημοτικό διαμέρισμα σε μονογονεϊκή μέσω κοινωνικής στέγασης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης απέδωσε για πρώτη φορά δημοτικό διαμέρισμα σε μονογονεϊκή οικογένεια μέσω του προγράμματος «Κοινωνική στέγαση».

Σε μονογονεϊκή οικογένεια αποδόθηκε για πρώτη φορά διαμέρισμα ιδιοκτησίας του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνική στέγαση για τις πλέον ευάλωτες ομάδες».

 Η υπογραφή του πρώτου μισθωτηρίου κοινωνικής κατοικίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο, σηματοδοτώντας την έναρξη της πρωτοβουλίας για στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Πρόκειται για το πρώτο δημοτικό ακίνητο στην Ελλάδα που παραδίδεται σε δικαιούχους μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος. Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει διαθέσει συνολικά επτά ακίνητα για τις αυξημένες ανάγκες κοινωνικής στέγασης, τα οποία θα αποδοθούν σταδιακά το επόμενο διάστημα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, τόνισε ότι «η στέγαση είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο». Υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας προς όφελος των κοινωνικά ευάλωτων συμπολιτών, προσφέροντας στέγη με όρους αξιοπρέπειας και σταθερότητας.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας, Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος, επισήμανε πως ο δήμος θα συνεχίσει να διαμορφώνει ένα λειτουργικό πλαίσιο κοινωνικής και προσιτής κατοικίας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες όσων το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΜΑΘ Α.Ε., Άννα Μίχου, ανέφερε ότι ολοκληρώνεται η ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση 40 διαμερισμάτων, με τα πρώτα να αποδίδονται ήδη στους δικαιούχους. Προβλέπεται ότι τα αποτελέσματα αυτά θα πολλαπλασιαστούν έως το τέλος του 2029.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη μέσω συνεργασίας του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, του δήμου Θεσσαλονίκης και της ΜΑΘ Α.Ε., που λειτουργεί ως φορέας υλοποίησης.

Οι ωφελούμενοι αποκτούν πρόσβαση σε κοινωνική στέγαση μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, με συνολικό ορίζοντα τουλάχιστον οκτώ ετών και μισθωτήρια αρχικής διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων ετών. Το μίσθωμα είναι οικονομικά προσιτό και σημαντικά μειωμένο σε σχέση με τις τιμές της αγοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενισχύεται η Χαλκιδική με 200 αστυνομικούς το καλοκαίρι

Με ενίσχυση 200 αστυνομικών ενόψει καλοκαιριού στη Χαλκιδική, ανακοίνωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Στόχος η ενίσχυση της ασφάλειας κατοίκων και τουριστών με συνεχή αστυνόμευση, διατηρώντας τα θετικά περσινά αποτελέσματα.
Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπηρεσιακά κλιμάκια σε Ευζώνους και Κήπους για λύση στις καθυστερήσεις ελέγχου

Δύο κλιμάκια θα επισκεφθούν αύριο τους συνοριακούς σταθμούς Ευζώνων και Κήπων για να εξετάσουν μέτρα αντιμετώπισης καθυστερήσεων λόγω του νέου βιομετρικού ελέγχου σε πολίτες τρίτων χωρών, σύμφωνα με τον Κ. Γκιουλέκα.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Εθνική πρόκληση να μείνουν οι νέοι στην παραγωγή και τον αγροτικό τομέα

Ο ΥΠΑΑΤ, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε τη σημασία στήριξης των νέων αγροτών και της σύνδεσης αγροτικής παραγωγής με γνώση, μετά την επίσκεψή του στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, χαρακτηρίζοντάς την «στολίδι» και φάρο για την εκπαίδευση.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 35χρονου για δολοφονία και ακρωτηριασμό 24χρονου στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη 35χρονος Πακιστανός για τη δολοφονία 24χρονου ομοεθνούς του, του οποίου η ακρωτηριασμένη σορός βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή Καλοχωρίου-Χαλάστρας το 2022. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης.