ΓΔ: 2348.45 -0.91% Τζίρος: 439.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Πρωτοσέλιδα εφημερίδων πάγκος
Φώτο: Shutterstock

Πρωτοσέλιδα: Οικονομία, φορολογία και πολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο

Οικονομία και φορολογία κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα: αγρότες, ΕΝΦΙΑ, τεκμήρια, δημοσκοπήσεις και πολιτικές εξελίξεις. Ξεχωρίζουν Δένδιας, Μαδούρο και ανάλυση για έντοκα.

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο του Τύπου, κυριαρχούν θέματα που αφορούν την οικονομία, τη φορολογία και τις πολιτικές εξελίξεις.

Η Απογευματινή αναφέρεται στον διάλογο της κυβέρνησης με τους αγρότες, επισημαίνοντας ότι οι κινητοποιήσεις παραμένουν σε ετοιμότητα. Η Δημοκρατία κάνει λόγο για "μάθημα διπλωματίας" προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο Ελεύθερος Τύπος δίνει έμφαση στη μείωση του ΕΝΦΙΑ μέσω διορθώσεων στο Ε9.

Η Εστία προβάλλει το μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, προς τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι "με το Διεθνές Δίκαιο δεν παίζουμε". Η Εφημερίδα των Συντακτών σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις με τον τίτλο "Ραντεβού στα τυφλά".

Η Καθημερινή αναφέρει ότι 477.000 φορολογούμενοι θα απαλλαγούν από τα τεκμήρια, ενώ ο Ριζοσπάστης περιγράφει τις αγροτικές κινητοποιήσεις ως ένα πανελλαδικό μπλόκο με ισχυρή λαϊκή αλληλεγγύη.

Τα Νέα παρουσιάζουν δημοσκόπηση για την υποστήριξη συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, ενώ η Kontra εστιάζει στην αναζήτηση ύποπτων οικονομικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το καθεστώς Μαδούρο από τις αμερικανικές αρχές.

Τέλος, η Ναυτεμπορική παρουσιάζει ανάλυση για τη "συνταγή" μείωσης των εντόκων γραμματίων, με στόχο τη βελτίωση της δημοσιονομικής διαχείρισης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Εθνική πρόκληση να μείνουν οι νέοι στην παραγωγή και τον αγροτικό τομέα

Ο ΥΠΑΑΤ, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε τη σημασία στήριξης των νέων αγροτών και της σύνδεσης αγροτικής παραγωγής με γνώση, μετά την επίσκεψή του στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, χαρακτηρίζοντάς την «στολίδι» και φάρο για την εκπαίδευση.
Θερμοκήπια αγροτικής καλλιέργειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι στρεμματικές ενισχύσεις Οικολογικών Σχημάτων

Δύο υπουργικές αποφάσεις δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ με καθορισμό ενίσχυσης ανά στρέμμα για Οικολογικά Σχήματα 2025. Η παρέμβαση Π1-31.7 προβλέπει 6,5 ευρώ/στρ. για αιγοπρόβατα, 5,5 ευρώ/στρ. για βοοειδή και 3 ευρώ/στρ. για άλλες δράσεις.
Σημαίες Κίνας και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κούβα λαμβάνει 15.000 τόνους ρυζιού ως επισιτιστική βοήθεια από την Κίνα

Η Κούβα έλαβε το πρώτο φορτίο 15.000 τόνων ρυζιού από την Κίνα, ως μέρος συνολικής δωρεάς 60.000 τόνων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ, εν μέσω σοβαρής κρίσης και ελλείψεων λόγω αμερικανικού εμπάργκο.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Απεβίωσε στα 76 ο Κάρλο Πετρίνι, ιδρυτής του κινήματος Slow Food

Ο ιδρυτής του κινήματος Slow Food, Κάρλο Πετρίνι, απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών στη γενέτειρά του, Μπρα Ιταλίας. Ο Πετρίνι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη και υπήρξε πρόεδρος του κινήματος μέχρι το 2022.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βερολίνο ο Κ. Χατζηδάκης για επενδύσεις και διμερή συνεργασία

Οι επαφές του Κωστή Χατζηδάκη στο Βερολίνο υπογραμμίζουν την άριστη σχέση Ελλάδας-Γερμανίας, τη συνεργασία σε έρευνα, τεχνολογία και γεωργία, και τη σύμπνοια των δύο χωρών σε μεταναστευτικό και επενδύσεις.