ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης πλήθος
Φωτογραφία Shutterstock

Αηδονά - Τσεντεμεΐδης: Συνάντηση για ΔΕΘ και σχέδιο ανάπλασης του κέντρου

Η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο της ΔΕΘ Χρήστο Τσεντεμεΐδη και συζήτησαν για το ρόλο της Έκθεσης, τη νέα ανάπλαση και τα βήματα ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ΔΕΘ.

Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της ΔΕΘ Α.Ε., Χρήστο Τσεντεμεΐδη, πραγματοποίησε το πρωί η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά, στο Κτίριο Διοίκησης της Περιφέρειας, στη βίλα Αλλατίνι.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν ζητήματα σχετικά με τον ρόλο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ως βασικού αναπτυξιακού πυλώνα για τη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία και συνολικά τη χώρα.

Παράλληλα, εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα για το σχέδιο ανάπλασης του διεθνούς εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ΔΕΘ.

Η κ. Αηδονά, σε δηλώσεις της, τόνισε ότι συζήτησε με τον νέο πρόεδρο της ΔΕΘ Α.Ε. για το μέλλον και τις προοπτικές ενός θεσμού που αποτελεί διαχρονικά ισχυρό αναπτυξιακό, οικονομικό και κοινωνικό πυλώνα για την περιοχή.

Όπως ανέφερε, «η νέα περίοδος που ανοίγεται μπροστά μας απαιτεί σαφές σχέδιο, θεσμική συνεργασία και κοινή στόχευση, ώστε η ΔΕΘ να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην εγχώρια και στη διεθνή αγορά».

Η περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι το σχέδιο ανάπλασης του διεθνούς εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου αποτελεί μοναδική αναπτυξιακή ευκαιρία με πολλαπλά οφέλη για τη ΔΕΘ και τη Θεσσαλονίκη.

Επισήμανε επίσης πως είναι αναγκαίο το έργο να οριστικοποιηθεί και να υλοποιηθεί με ταχύτητα και συνέπεια.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση του Μητροπολιτικού Πάρκου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έργο με σημαντικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα, το οποίο αναμένεται να προσφέρει έναν νέο πνεύμονα πρασίνου και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλία σε συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνής συνάντηση για Μακεδονία & Θράκη στη Θεσσαλονίκη, 17-19 Μαρτίου

Το BLUE HERITAGE SUMMIT THESSALONIKI, 17-19/3, με θέμα την καινοτομία στα γεωπολιτικά σταυροδρόμια, στοχεύει στην προβολή και ανάπτυξη της Μακεδονίας και Θράκης, με τη συμμετοχή 92 ομιλητών από Ελλάδα και εξωτερικό.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όχι του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης σε δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ, παρά τη συγκέντρωση 23.214 υπογραφών. Ο δήμαρχος Αγγελούδης τόνισε την ανάγκη για άμεσες αποφάσεις και έργα.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση για αποδοχή αιτήματος δημοψηφίσματος σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ

Η Οργανωτική Επιτροπή Δημοψηφίσματος καλεί τον Δήμο Θεσσαλονίκης να δεχτεί το αίτημα 23.214 πολιτών για δημοψήφισμα σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ, ενόψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την 1η Απριλίου.