ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αναστάσιος Γαϊτάνης πορτρέτο

Τ. Γαϊτάνης: Η έρευνα είναι επένδυση για το μέλλον της πατρίδας μας

Ο Τάσος Γαϊτάνης έκανε απολογισμό της θητείας του ως γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, τονίζοντας ότι η έρευνα είναι υποδομή για το μέλλον της χώρας.

Τον κομβικό ρόλο της έρευνας ως θεμέλιο για το μέλλον της χώρας ανέδειξε ο Τάσος Γαϊτάνης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πραγματοποιώντας απολογισμό της θητείας του στη θέση του γενικού γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας.

Ο κ. Γαϊτάνης υπενθυμίζεται ότι υπέβαλε την παραίτησή του προκειμένου να διεκδικήσει εκ νέου θέση στη Βουλή ως υποψήφιος βουλευτής.

Στον απολογισμό του, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των 17 μηνών στη γενική γραμματεία, στόχος ήταν να φέρει την έρευνα πιο κοντά στην κοινωνία και την οικονομία. Όπως τόνισε, η περίοδος αυτή ολοκληρώθηκε με συγκεκριμένα αποτελέσματα και ουσιαστική δουλειά από όλη την ομάδα της ΓΓΕΚ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η έρευνα απαιτεί σταθερότητα, επαρκή χρηματοδότηση και ταχείες διαδικασίες για την επίτευξη των στόχων της.

Μεταξύ των βασικών επιτευγμάτων της περιόδου αυτής, σύμφωνα με τον κ. Γαϊτάνη, περιλαμβάνονται:

- Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των εκκρεμών αιτημάτων πιστοποίησης δαπανών έρευνας και ανάπτυξης.

- Η έναρξη και ολοκλήρωση της πρώτης φάσης αξιολόγησης των εθνικών ερευνητικών υποδομών, καθώς και η άμεση εκκίνηση της δεύτερης φάσης.

- Η έκδοση αποτελεσμάτων για τις Παρεμβάσεις Ι, ΙΙΙ και IV του προγράμματος «Ερευνώ-Καινοτομώ» και η έναρξη αξιολόγησης της Παρέμβασης ΙΙ.

- Η ολοκλήρωση 12 εμβληματικών έργων του «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ», που χρηματοδοτήθηκαν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

- Η ένταξη νέων ερευνητικών έργων στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

- Η ολοκλήρωση πλατφόρμας mentoring για την υποστήριξη υποβολών ερευνητικών προγραμμάτων στο ERC.

Όπως κατέληξε, «Η έρευνα δεν είναι κόστος. Είναι η υποδομή για το μέλλον της πατρίδας μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα-4η CISCE: Προβολή εφοδιαστικών αλυσίδων με διεθνή εμβέλεια

Στην 4η Διεθνή Έκθεση Εφοδιασμού της Κίνας, ένα ηλεκτρικό όχημα παρουσιάζεται ως «παράθυρο» σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, από τα σιδηρομεταλλεύματα ως τα τελικά προϊόντα που εξάγονται σε όλο τον κόσμο.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Νέος φορέας ενώνει τα οικοσυστήματα καινοτομίας Ελλάδας-Κίνας

Το νέο Κέντρο Συνεργασίας Καινοτομίας Ελλάδας-Κίνας (ΚΕΣΥΚΚΕ), που ιδρύθηκε από το ΑΠΘ και το Ningbo University, ενισχύει τη σύνδεση των οικοσυστημάτων καινοτομίας Ελλάδας-Κίνας με δράσεις, ανταλλαγές και κοινές πρωτοβουλίες.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η ασφάλεια με αιχμή την τεχνολογία και τεχνογνωσία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και τόνισε τη σημασία σύμπραξης με το MIT για την εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση στις καινοτομίες για την εθνική ασφάλεια.