ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας

Ελεύθερος ο 21χρονος για τον τραυματισμό ληστή στο φράγμα του Αλιάκμονα

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 21χρονος που τραυμάτισε 45χρονο ληστή στη Βέροια. Ο νεαρός υποστήριξε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά τη διάρκεια πάλης.

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 21χρονος που κατηγορείται για τον τραυματισμό 45χρονου ληστή, ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή Βέροιας.

Ο νεαρός αντιμετώπιζε κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοχρησία. Σύμφωνα με τη δικογραφία, κατά τη διάρκεια συμπλοκής στο φράγμα του Αλιάκμονα, τραυμάτισε τον 45χρονο στον θώρακα με κυνηγετική καραμπίνα που κρατούσε ο τελευταίος.

Στην απολογία του, ο 21χρονος υποστήριξε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά τη διάρκεια της πάλης. Επισήμανε επίσης πως έσπευσε να προσφέρει βοήθεια στον τραυματία μέχρι να φτάσουν διασώστες του ΕΚΑΒ.

Ο 45χρονος ληστής πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Βέροιας και αναμένεται να απολογηθεί στον ίδιο ανακριτή για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο 45χρονος στάθμευσε κοντά στο όχημα όπου βρίσκονταν ο 21χρονος και μία 20χρονη. Ο δράστης, κρατώντας καραμπίνα, πυροβόλησε προς το αυτοκίνητο των νεαρών χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς και στη συνέχεια τους αφαίρεσε τα κινητά τηλέφωνα και 8 ευρώ.

Ακολούθως, ο 21χρονος κατάφερε να αφοπλίσει τον ληστή και ξέσπασε πάλη μεταξύ τους, κατά την οποία ο 45χρονος τραυματίστηκε από πυροβολισμό. Μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον εισαγγελέα οι 59 για φορολογική απάτη σε αλυσίδα φούρνων

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι 59 συλληφθέντες για τη μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής της αλυσίδας «Χωριάτικο», με επικεφαλής τον 58χρονο ιδιοκτήτη που είχε διαφύγει στο Ντουμπάι και ετοίμαζε εκ νέου φυγή, καθώς και πρώην συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Η κυβέρνηση εφαρμόζει το νόμο για όλους

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στο ACTION 24 πως η αρχή ότι κανείς δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου πρέπει να εμπεδωθεί, με ισχυρούς θεσμούς και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ώστε η παρανομία και η διαφθορά να τιμωρούνται για όλους ανεξαιρέτως.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρία Ένωσης Διοικητικών Δικαστών για άρθρο περί διαφθοράς στη Δικαιοσύνη

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών καταδικάζει άρθρο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που υπαινίσσεται διαφθορά δικαστικών για εκκρεμή υπόθεση, τονίζοντας ότι η δικαστική ανεξαρτησία προστατεύεται από κάθε παρέμβαση.
Οκινάουα, ναός Ναμινοούε
ΔΙΕΘΝΗ

Ιαπωνία: Κατηγορείται Αμερικανός στρατιωτικός για φόνο στην Οκινάουα

Κατηγορίες για φόνο και ληστεία απαγγέλθηκαν σε 20χρονο Αμερικανό πεζοναύτη στην Οκινάουα, ο οποίος φέρεται να στραγγάλισε 39χρονη με καλώδιο τηλεφώνου σε ξενοδοχείο στις 3 Οκτωβρίου, προκαλώντας αναστάτωση στο νησί.