ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Γονείς Άλκη Καμπανού
Φώτο: Η οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, Credits: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Η μητέρα του Άλκη Καμπανού: «Τα ισόβια τα πήρα εγώ, όχι οι δολοφόνοι»

Συγκίνηση προκάλεσε η δήλωση της μητέρας του Άλκη Καμπανού μετά τη νέα αναβολή της δίκης για τη δολοφονία του γιου της, ζητώντας δικαιοσύνη και αυστηρή τιμωρία των δραστών.

«Σε αυτή τη δίκη, τα ισόβια τα πήρα εγώ, η μάνα του Άλκη, γιατί οι άλλες οι μάνες ήταν πάνω και έβλεπαν τα παιδιά τους», ανέφερε η Μελίνα Κακουλίδου, μητέρα του 19χρονου Άλκη Καμπανού, μετά την αναβολή που χορήγησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης (για τις 23 Οκτωβρίου του 2026) στη δίκη για τη δολοφονία -με οπαδικά κίνητρα- του 19χρονου γιου της.

Σε δήλωσή της έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η κ. Κακουλίδου ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος του Άλκη και «τα ισόβια να γίνουν ισόβια». 

Ερωτηθείσα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί έξω από τα δικαστήρια, όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε με αντικείμενα σε άτομα που βρίσκονταν στα σκαλιά των δικαστηρίων, η μητέρα του Άλκη απέδωσε ευθύνες στις οικογένειες των δραστών.

 «Να μην κατηγορούμε πάντα την Πολιτεία για τα άσχημα που συμβαίνουν. Πρώτα είναι η οικογένεια- γι' αυτή τη σημερινή παρουσία τους ευθύνες έχουν οι οικογένειες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τη δυσαρέσκειά του για τη νέα αναβολή στη δευτεροβάθμια δίκη (προηγήθηκε άλλη μία στις αρχές του τρέχοντος έτους), διατύπωσε ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του αδικοχαμένου 19χρονου, εκφράζοντας την ελπίδα η επόμενη δικάσιμος θα είναι η οριστική. «Όσο καθυστερούμε, δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν αποδίδεται σωστά η δικαιοσύνη», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τα πρωινά επεισόδια, αλλά και την ένταση που επικράτησε προς στιγμήν έξω από την δικαστική αίθουσα, ο κ. Καμπανός ανέφερε: «Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι τιμητές των δολοφόνων του Άλκη. Τα παιδιά αυτά έχουν πάρει τον στραβό δρόμο. 

Κάποιοι άλλοι θα πρέπει να τους δείξουν ότι κάτι λάθος κάνουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν τιμητές εγκλημάτων». Επισήμανε δε, ότι το έγκλημα με θύμα τον Άλκη έπρεπε να μας συνετίσει όλους ώστε να μην ξαναγίνει ανάλογο έγκλημα για διαφορετική ομάδα.

.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη φυγόποινου στη Θεσσαλονίκη για καταδίκη σε θανατηφόρο τροχαίο

Συνελήφθη 51χρονος φυγόποινος στη Θεσσαλονίκη, καταδικασμένος σε κάθειρξη 6 ετών και 1 μηνός για θανατηφόρο τροχαίο υπό την επήρεια ναρκωτικών και χωρίς δίπλωμα, μετά από απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο ατόμων για ξυλοδαρμό υπαλλήλου σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη

Δύο άνδρες, με καλυμμένα πρόσωπα, ξυλοκόπησαν με σιδερολοστούς νεαρό υπάλληλο ψιλικατζίδικου στην Τούμπα Θεσσαλονίκης λόγω προσωπικών διαφορών. Η ΔΙ.ΑΣ. τους συνέλαβε. Ο τραυματίας νοσηλεύεται με πρώτες βοήθειες.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις τριών ατόμων για trafficking και μαστροπεία

Στην Ξάνθη συνελήφθησαν τρία άτομα με κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων, μαστροπεία, απόπειρα βιασμού και οπλοκατοχή, μετά από καταγγελία γυναίκας που έπεσε θύμα γενετήσιας εκμετάλλευσης και μεταφοράς στη χώρα.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έγκριση έκδοσης 53χρονου Αλβανού για σοβαρά αδικήματα

Στην Αλβανία εκδίδεται 53χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα εσόδων από ναρκωτικά. Η υπεράσπισή του μιλά για αόριστες κατηγορίες και πολιτικά κίνητρα.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 22χρονου Ολλανδού στη Θεσσαλονίκη για μεταφορά μεταναστών

Συνελήφθη 22χρονος Ολλανδός στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης για μεταφορά τριών παράτυπων μεταναστών από Ερυθραία. Οι δύο εξ αυτών ήταν κρυμμένοι στις αποσκευές. Ο νεαρός αντιστάθηκε στη σύλληψη.