ΓΔ: 2229.59 -1.37% Τζίρος: 232.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:11
Ηράκλειο αεροφωτογραφία λιμανιού
Ηράκλειο Κρήτης: Αεροφωτογραφία του λιμανιού και της πόλης με φόντο τη θάλασσα.

Εξειδικευμένοι παιδοψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στην Κρήτη

Με εντολή της Υπουργού Παιδείας, ειδική ομάδα παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών μεταβαίνει στην Κρήτη για να στηρίξει μαθητές και σχολεία, μετά τα τραγικά γεγονότα.

Ειδική ομάδα παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών πρόκειται να μεταβεί στην Κρήτη, με εντολή της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, για τη στήριξη της σχολικής κοινότητας μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Η ομάδα θα επισκεφθεί τα σχολεία των Βοριζίων (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) και του Ζαρού (Δημοτικό και Γυμνάσιο), τα οποία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη, μόλις ολοκληρωθεί η αστυνομική επιχείρηση και αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή.

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Γιάννης Παπαδομαρκάκης, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Φαιστού και τα στελέχη της εκπαίδευσης, για τον άμεσο συντονισμό της αποστολής της επιστημονικής ομάδας υποστήριξης.

Στόχος της αποστολής είναι η στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους, με έμφαση στην παροχή ψυχολογικής πρώτης βοήθειας (Psychological First Aid), την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και τη διασύνδεση με υπηρεσίες μακροχρόνιας ψυχολογικής φροντίδας, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Άμεση αποπομπή Λαζαρίδη ζητά από Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αποπομπή του Μακάριου Λαζαρίδη από υφυπουργό, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο με προσλήψεις χωρίς τα αναγκαία προσόντα και αναξιοκρατία. Τονίζει πως η κυβέρνηση αδιαφορεί για τέτοια περιστατικά εδώ και καιρό.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεβαίνουν στην πλατφόρμα Φροντιστηρίου τα διαγωνίσματα προσομοίωσης

Από σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, το υπουργείο Παιδείας αναρτά στην πλατφόρμα lms.digitalschool.gov.gr διαγωνίσματα προσομοίωσης για Πανελλαδικές, με άμεση και δωρεάν πρόσβαση για τα ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Ειδικά Λύκεια.
Λογότυπο Microsoft κτήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία υπ.Παιδείας και Microsoft για Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Microsoft για την ένταξη της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Ψηφιακό Φροντιστήριο και τη δημιουργία δωρεάν ψηφιακού βοηθού για τις ξένες γλώσσες των πανελλαδικών.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η 111η Σύνοδος Πρυτάνεων παρουσία της υπουργού Παιδείας

Η 111η Σύνοδος Πρυτάνεων, υπό το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, επικεντρώθηκε σε υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση. Η υπουργός Παιδείας τόνισε τη διεθνοποίηση των ΑΕΙ και τη σημασία εξωστρέφειας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.
Μαθητές στο σχολείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δίκτυο καλοσύνης στο Ηράκλειο προστατεύει τα σχολεία από τον εκφοβισμό

Από μία ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών γεννήθηκε το δίκτυο «Έλα μαζί μας», που ξεκίνησε το 2023 στο 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Σήμερα μετέχουν περίπου 300 μαθητές από 14 σχολεία, προωθώντας πράξεις καλοσύνης μέσα από τον εθελοντισμό.
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Ψηφιακό Φροντιστήριο με τεχνητή νοημοσύνη για Λύκειο

Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε την επέκταση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου με ζωντανά μαθήματα και εξατομικευμένες ασκήσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης για μαθητές.